Comenzi MOPAN Suceava

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează, în perioada 7 – 9 septembrie 2018, ediția a IX-a a Concursului Național de Știință și Inginerie pentru Elevi RoSEF. Anul acesta vor fi jurizate 50 de lucrări realizate de elevi de la 32 de unități școlare, din zece județe ale țării, invențiile și cercetările fiind grupate în patru categorii. „RoSEF (Romanian Science and Engineering Fair) este singura competiție națională organizată în România după standardele internaționale, aceasta făcând parte din Calendarul concursurilor Ministerului Educației Naționale fără finanțare, dar cu fază internațională”, a precizat prof. dr. Petru Crăciun, inspector de fizică în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Suceava, coorganizator al manifestării.
La rândul său, conducerea Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava, prin prof. univ. dr. Mihai Dimian, Ordonator de credite al instituției, informează că „în etapa finală a Concursului Național de Știință și Inginerie pentru Elevi RoSEF vor participa 50 de lucrări realizate de elevi de la 32 de unități școlare, din zece județe ale țării, invențiile și cercetările fiind grupate în patru categorii”.
Din juriul competiției fac parte jurnaliști de știință, cercetători, inventatori, președintele juriului fiind jurnalistul și scriitorul Alexandru Mironov, Doctor Honoris Causa al Universității sucevene.
Câștigătorii Concursului RoSEF 2018 vor forma echipa reprezentativă a Românei pentru concursuri din SUA, Olanda și Emiratele Arabe Unite.
„Suceava este, de peste nouă ani, promotorul celor mai interesante proiecte de știință ale elevilor din România și centrul în care se pregătește participarea României la competițiile internaționale”, a declarat prof. Victor Șutac, președintele Societății Științifice Cygnus.
Concursul Național de Știință și Inginerie pentru Elevi RoSEF este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Societatea Științifică Cygnus – Centrul UNESCO, MILSET România, cu sprijinul Revistei Știință și Tehnică și al Federației Române a Cluburilor și Centrelor UNESCO. Manifestarea beneficiază și de susținerea Primariei Municipiului Suceava, a Consiliului Local Suceava și a Consiliului Județean Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava