MOPAN Suceava

La invitația conducerii Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), președintele ANCOM Adrian Diță a participat, în perioada 28-29 august 2017, la Geneva, la o serie de întâlniri cu înalții oficiali ai UIT, agenția specializată a Națiunilor Unite pentru comunicații și tehnologia informației.

Președintele ANCOM a discutat cu secretarul general al UIT, domnul Houlin Zhao, despre cele mai importante subiecte care privesc evoluția sectorului de telecomunicații la nivel mondial și influența acestora asupra pieței locale. Adrian Diță a prezentat viziunea conducerii Autorității din România asupra actului de reglementare a pieței comunicațiilor electronice din România, precum și oportunitățile de întărire a cooperării între ANCOM și organismele relevante ale Națiunilor Unite.

Printre obiectivele ANCOM fiind acelea de a promova la scară internațională piața comunicațiilor din România și de a crește reprezentativitatea țării noastre în cadrul UIT, președintele ANCOM a reiterat angajamentul de a implica în mod activ specialiștii Autorității în grupurile de lucru ale UIT care analizează și definesc politicile în domeniul comunicațiilor la nivel mondial.

La rândul său, secretarul general al UIT a apreciat faptul că România este unul dintre partenerii de încredere ai Uniunii, țara noastră fiind un exemplu de bune practici și evoluții remarcabile în domeniul telecomunicațiilor.

Președintele ANCOM a avut întâlniri și cu secretarul general adjunct, domnul Malcolm Johnson, precum și cu directorii UIT.

România are o prezență activă în toate structurile UIT, participând la Conferințele Plenipotențiarilor, la sesiunile Consiliului și la Conferințele Mondiale, dar și la grupuri de lucru, conferințe, seminare sau alte întâlniri organizate de cele trei sectoare ale Uniunii. În 2014, România a fost confirmată, pentru cel de-al șaselea mandat consecutiv, ca membru al Consiliului UIT din partea Regiunii C (Europa de Est și Asia de Nord). România este membru al Consiliului UIT neîntrerupt din anul 1994.

Autoritatea de reglementare în comunicații din România (ANCOM) a participat la activitățile UIT încă de la înființarea sa, reprezentanții săi primind în numeroase rânduri girul Statelor Membre pentru a exercita funcții importante în cadrul structurilor de lucru ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor, experții români contribuind dinamic la numeroase inițiative de îmbunătățire a segmentului de comunicații electronice la nivel global și național.

Despre Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT)

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor (UIT) este agenția specializată a Națiunilor Unite pentru comunicații și tehnologia informației, înființată în anul 1865, fiind astfel și cea mai veche dintre agențiile ONU.

UIT alocă resursele globale de spectru radio și orbitele pentru sateliți, dezvoltă standardele tehnice care asigură interconectarea rețelelor și tehnologiilor și acționează în vederea creșterii nivelului de acces la servicii de telecomunicații și tehnologia informației în comunitățile defavorizate din acest punct de vedere, din întreaga lume.

România a devenit membru UIT încă din 1866, la doar un an de când au fost puse bazele a ceea ce este astăzi cel mai important centru de expertiză și singurul for global în domeniul telecomunicațiilor și tehnologiei informației.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin promovarea concurenței pe piața de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investițiilor eficiente în infrastructură şi a inovației. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitați www.ancom.org.ro. Pentru a compara ofertele de telefonie şi internet, intrați pe www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.

Conducerea ANCOM s-a întâlnit cu înalții oficiali ai Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava