Concert pascal
MOPAN Suceava

Conducerea Biroului Regional de Cooperare Transfrontalieră a fost preluată, de la începutul acestui an, de Cezar Grozavu. Acesta a ocupat în ultimii zece ani funcția de manager public în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. Așa cum a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, prin funcția ocupată în acest minister, Cezar Grozavu, a coordonat proiectele de infrastructură din cadrul Programului Operațional Regional. „Am decis să schimb abordarea finanțărilor europene și să mă îndrept spre cooperarea transfrontalieră”, a spus Cezar Grozavu. El a precizat că în momentul de față BRCT Suceava se află într-un moment cheie, având în vedere că se încheie Programul trilateral România – Ucraina – Republica Moldova și se începe Programul Operațional Comun România – Ucraina 2014 – 2020.

Cezar Grozavu a amintit că pe 15 ianuarie, de la ora 9:00, în sala Ștefan cel Mare a Consiliului Județean Suceava va avea loc o sesiune de informare cu privire la depunerea de proiecte europene în cadrul celor două apeluri lansate în cadrul acestui Program Operațional Comun.

Primul apel se adresează proiectelor HARD (proiecte a căror componentă de infrastructură depășește 1 000 000 euro), iar alocarea financiară totală disponibilă este 19 100 000 euro.

Al doilea apel se adresează proiectelor SOFT (proiecte care nu includ componentă de infrastructură sau a căror componentă de infrastructură are o valoare mai mică de 1 000 000 euro), iar alocarea financiară totală disponibilă este 17 000 000 euro.

Data limită pentru depunerea on-line a aplicațiilor este 3 mai 2018, ora 16:00. Aplicațiile vor fi depuse și în format print.

Informații despre pașii de urmat pentru depunerea aplicațiilor, prioritățile vizate de apeluri, valoarea maximă a finanțărilor acordate precum și regulile de eligibilitate sunt prezentate în pachetele de aplicație disponibile pe site-ul programului, la adresa http://www.ro-ua.ro-ua-md.net/projects/open-calls/ .

Potențialii beneficiari ai acestor apeluri de propuneri de proiecte pentru Programul RO-UA sunt: autorități regionale/ județene și locale, instituții publice, instituții de învățământ, instituții culturale, ONG-uri, institute de cercetare, sau alte organizații relevante pentru fiecare prioritate inclusă în apeluri, având sediul in aria programului (Romania – județele Suceava, Botoșani, Tulcea, Maramureș și Satu- Mare; Ucraina – regiunile Odessa, Ivano-Frankivsk, Zakarpattia, Cernăuţi).

Programul RO- UA urmărește selectarea de proiecte care au ca rezultat crearea de parteneriate între entități aflate de pe o parte și de cealaltă a graniței, care să aducă beneficii comunităților din zona de frontieră în domenii ca: educație, cercetare, moștenire culturală comună, transport, sănătate, situații de urgență și prevenirea și lupta împotriva criminalității organizate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava