Concert pascal
MOPAN Suceava

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, a primit astăzi vizita ambasadorul Irlandei în România, Derek Feely, la discuții participând și atașatul comercial în cadrul Ambasadei, Liviu Buzilă.

În cadrul discuțiilor, excelența sa Derek Feely a transmis că scopul vizitei în județul Suceava este de identificare a oportunităților de investiții pentru companiile irlandeze, sens în care se dorește o cooperare strânsă atât cu autoritățile locale cât și cu Camera de Comerț și Industrie Suceava.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava a făcut o prezentare a județului, a principalelor oportunităţi de investiţii, accentuând în acelaşi timp potenţialul turistic deosebit din zona noastră. De asemenea, Viorel Seredenciuc a făcut o prezentare amplă a viitorului Parc Industrial Bucovina I, care va funcționa în vecinătatea Aeroportului Internațional Ștefan cel Mare.

Sectoarele de interes pentru partea irlandeză sunt agricultura și IT, zone economice în care, deja, investitorii irlandezi au investit sume importante. „Oaspeții au precizat că dacă în anii anteriori companiile erau concentrate pe orașele mari din România, cu precădere din partea de vest și sud-vest, în prezent se dorește o distribuire a investițiilor irlandeze și în zona Moldovei, cu atât mai mult cu cît în orașele mari se simte o lipsă acută a forței de muncă”, a spus Viorel Seredenciuc. El a adăugat că în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre necesitatea dezvoltării infrastructurii județului Suceava, mai ales a celei rutiere, demers care ar conduce la o mai mare atractivitate a județului din punct de vedere investițional.

Deși domnul Derek Feely este la prima vizită în județul Suceava, a dorit să transmită că își dorește să revină în Suceava nu neapărat din perspectivă oficială ci ca turist și că infrastructura existentă în zonă este în măsură să atragă investiții importante.

Tot astăzi, Ambasadorul Irlandei în România va avea și alte întâlniri, cu reprezentanți ai mediului economic, respectiv cu câțiva dintre investitorii irlandezi din județul Suceava și cu conducerea Camerei de Comerț și Industrie Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava