MOPAN Suceava

Doar o zi ne mai desparte de întâlnirea cu specialiștii în nutriție pediatrică și cu autoarea primului studiu din lume privind alimentația vegan-vegetariană la copii, Dr. Malgorzata Dezmond. În cadrul conferinție vor fi dezbătute rezultatele primelor două studii privind alimentația vegan-vegetariană la copii. Evenimentul este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu, în parteneriat cu KiloStop Junior.

Tema conferinței: “Influența alimentației vegan-vegetariene în rândul copiilor, asupra dezvoltării viitorului adult”.

Evenimentul va avea loc online, pe 23 septembrie, începând cu ora 16:00. Înscrierile se realizează prin completarea unui formular, pe fundatiadanvoiculescu.ro. Participarea este GRATUITĂ!

La conferință va fi prezentă, în calitate de Guest Speaker, autoarea primului studiu din lume privind efectele alimnetatiei vegan-vegetariene în rândul copiilor, Dr. Małgorzata Desmond, dietetician, specialist în medicina nutriției.

Studiul coordonat de Dr. Małgorzata Desmond a apărut, în 2021, în The American Journal of Clinical Nutrition, a fost realizat de UCL Great Ormond Street Institute of Child Health, UK și Children’s Memorial Health Institute, Varșovia, Polonia.

Concluzia acestui studiu a evidențiat un profil cardiovascular optim pentru copiii cu dietă vegană, dar și un risc crescut de deficiențe nutriționale în dezvoltarea sistemului osos al copiilor vegani. Studiul a fost realizat pe un eșantion de 187 de copii, cu vârsta cuprinsă între 5 și 10 ani, timp de 6 ani.

”Alimentația vegan-vegetariană la copii trebuie supervizată de un dietetician specializat în acest tip de diete. De asemenea, este nevoie ca parinții să primească ghiduri de nutriție și să completeze dieta cu supliemente alimentare, îndeosebi vitaminele D, B și fier. Iar monitorizarea testelor de sânge să se facă cel puțin o dată pe an”, a declarat Dr. Małgorzata Desmond.

Cel de-al doilea studiu a apărut în 2022, în revista Pediatrics și a fost realizat de cercetătorii de la Spitalul St Michael’s of Unity Health din Toronto, pe un eșantion de 9000 copii, cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 8 ani.

Acest studiu nu a identificat diferențe mari între alimentații, ci doar un risc de subponderabilitate, subliniind necesitatea unei consilieri de specialitate, atunci când părinții planifică dietele copiilor vegetarieni. Studiul de cohortă și datele au fost colectate între 2008 și 2019.

”Prin această conferință ne dorim să dezvoltăm Programul Național de Educație Alimentară Timpurie, dezvoltat în parteneriat cu KiloStop Junior, în cadrul Programului INOVALIMENT, încercând să îi ajutăm pe părinți să aibă acces la cele mai bune soluții oferite de către specialiștilor și, de asemenea, să schimbăm mentalități în ceea ce privește modul în care va fi desenată alimentația viitorului”, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de Proiect, Senatul Științific.

Evenimentul face parte din seria conferințelor cu public larg din cadrul programului INOVALIMENT și își propune să dezbată argumentele pro și contra alimentației vegan-vegetariene la copii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava