MOPAN Suceava

În contextul exercitării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în data de 16 aprilie 2019 va avea loc Conferința Internațională Agenda 2030: Parteneriate pentru Dezvoltare Durabilă. Lucrările se vor desfășura la București, la Palatul Parlamentului.

În sesiunea plenară vor lua cuvântul membri ai Guvernului României, cât și  personalități internaționale: Olga Algayerova, secretar executiv UNECE, Janez Potočnik, fost comisar european pentru mediu, iar secretarul general adjunct al ONU, Amina Mohammed, va transmite un mesaj video. Mai mult, la eveniment vor mai participa vicepremierul Slovaciei Richard Raši, cât și Enrico Giovannini, fost ministru al Muncii în Italia.

Conferința aduce împreună aproape 300 de reprezentanți din peste 40 de state din regiune cu scopul de a promova parteneriatele pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă. Evenimentul reunește state din Uniunea Europeană, Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic și Asia Centrală. Pe lângă lideri internaționali, miniștri, ambasadori, oficiali guvernamentali, experți în dezvoltare durabilă, la eveniment vor participa și reprezentanți ai societății civile și din mediul academic.

Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă a fost adoptată de către statele ONU, inclusiv România, în cadrul summit-ului de la New York din anul 2015. De atunci, țara noastră joacă un rol activ în regiune pentru a promova implementarea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă propuse de către Agenda 2030. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a reușit să finalizeze anul trecut Strategia națională pentru dezvoltarea Durabilă a României 2030. Mai mult, de curând reprezentanții României au obținut acordul la nivelul statelor membre UE pentru Concluziile Consiliului UE privind implementarea Agendei 2030.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava