MOPAN Suceava
La USV, în perioada 25-26 septembrie, va avea loc Conferinţa Internaţională ELS 2013, organizată de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor.
Potrivit şefului deprtamentului Electrotehnică, prof. univ. dr. Ing. Radu Pentiuc,evenimente deosebit de importante în programul conferinţei vor fi sesiunile plenare, expoziţia INVENTICA, precum şi cele două mese rotunde de astăzi şi de mîine. Simpozionul internațional „Electrical Engineering and Energy Converters – ELS 2013”, aflat la a V-a ediție, este organizat o dată la 2 ani. Prima ediție a avut loc în perioada 22-23 septembrie 2005, cu prilejul Saptămânii Electrotehnicii din România, din inițiativa domnului prof.univ.dr.ing. Florin Teodor TĂNĂSESCU, secretarul general al Academiei de Stiințe Tehnice din România (ASTR).Lucrările sunt evaluate înainte de publicare de un Comitet științific și apoi editate în Buletinul AGIR, http://www.buletinulagir.agir.ro/, o revistă recunoscută CNCSIS, clasificată B+ și indexată în trei baze de date:
Vor fi selectate lucrări și pentru publicarea în revista AECE, a Universității Suceava, indexată ISI (http://www.aece.ro)La această ediție, lucrările științifice se încadrează în următoarele domenii principale: transformatoare și mașini electrice, convertoare electromecanice speciale, sisteme microelectromecanice (MEMS), roboți și actuatoare,acționări electrice și automatizări, vehicule electrice și hibride, instrumentație și control în energetică; compatibilitate, calitate, eficiență și securitate în sistemele electroenergetice;retele și măsurări inteligente (Smart grid); metode moderne de educație în inginerie electrică; cerințe pentru generatoare legate de abateri de frecvență; sisteme de monitorizare pentru arii reduse și largi: concepte, echipamente și conștientizare.
Radu Pentiuc a mai precizat că pe lângă temele tradiţional ştiinţifice, simpozionul include şi expoziţia de inventică Echipamente în inginerie electrică, aflată la cea de-a V-a ediţie, Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava fiind prima dintre universitățile din Romania clasificată de OSIM după numărul de brevete de invenție.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava