MOPAN Suceava

Secretarul de Stat al Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Alexandru Năstase, împreună cu o delegație a Departamentului, participă pentru a doua oară la cea de a 18-a ediție a Târgului Expo Real, cea mai mare expoziție europeană pentru proiecte imobiliare și investiții la nivel internațional. Standul României, la care Departamentul participă în calitate de expozant, este organizat în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK).

Azi, 5 octombrie 2015, Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat a organizat în cadrul târgului conferința “Invest in Romania – building successful business” dedicată promovării avantajelor competitive ale României. Conferința moderată de Răzvan Iorgu, Managing Director CBRE Romania, s-a bucurat de prezența în rândul audienței a unor companii importante la nivel global și a oamenilor de afaceri din diferite domenii, interesați de oferta de țară a României. De asemenea, au luat cuvântul Viorel Ciocoiu, Director în cadrul Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Direcția Investiții Străine și Stamatis Sapkas, Director de Investiții al Globalworth Real Estate Investments.

Alexandru Năstase a prezentat publicului de specialitate climatul investițional al țării noastre, realizările economice ale României de la începutul anului până în prezent – atragerea de investiții străine directe (ISD) în valoare de 2084 milioane de euro în primele 7 luni ale anului, cu aproape 60% mai mult ca perioada similară a anului trecut, creșterea PIB cu 3,7% în primul semestru al anului 2015, comparativ cu același semestru al anului 2014. Totodată, oficialul român a prezentat evoluția pieței imobiliare din România și a evidențiat oportunitățile de dezvoltare ale acestui sector, avantajele de care investitorii beneficiază, oferite de statul român, cum ar fi schemele de ajutor de stat în valoare totală de 1,2 miliarde euro pentru sprijinirea investițiilor și crearea de locuri de muncă, scutirea de impozit pe profitul reinvestit, reducerea cu 5% a contribuțiilor sociale la angajator precum și noul Cod Fiscal care va intra în vigoare din ianuarie 2016 și care va conduce la relaxare fiscală, prin îmbunătățirea condițiilor oferite climatului investițional din România.

“Anul 2015 va marca probabil revenirea segmentului industrial – o tendință care s-a conturat de-a lungul ultimilor ani prin numeroase oferte de investiții și care este de așteptat să sporească, datorită cererii în creștere de spații industriale în zone rurale și interesului sporit pentru dezvoltări noi”, a declarat oficialul român. “Suntem aici pentru a oferi cea mai bună asistență celor ce vor să se angajeze în implementarea unor proiecte noi. Ne dorim ca România să fie alegerea investitorilor în Uniunea Europeană!”

Expo Real se desfășoară în perioada 5 – 7 octombrie 2015. În acest an iau parte la eveniment 1692 de expozanți din 33 de țări.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava