MOPAN Suceava

Participanţii la Conferinţa Judeţeană extraordinară a PSD Suceava au votat cu unanimitate de voturi pentru candidatura liderului PSD Victor Ponta la preşedinţia României, la alegerile care vor avea loc în luna noiembrie a acestui an. Vineri după amiază a avut loc Conferinţa Judeţeană Extraordinară a PSD Suceava, la care au fost prezenţi 885 de delegaţi din toate organizaţiile locale din judeţi, aceştia votând pentru desemnarea lui Victor Ponta drept candidat al PSD pentru funcţia de preşedinte al României. Toţi cei aproape 900 de social democraţi au participat apoi la Congresul Extraordinar al PSD, într-un sistem de videoconferinţă, alături de membri ai acestui partid din toate organizaţiile judeţene din ţară. La şedinţa de ieri a social democraţilor suceveni au fost prezenţi parlamentari ai PSD Suceava, precum şi lideri suceveni ai PC, UDMR, UNPR şi PP-DD.

În discursul susţinut în faţa delegaţilor de la Conferinţa judeţeană extraordinară a PSD Suceava, liderul organizaţiei, Cătălin Nechifor, a precizat că aceste alegeri prezindenţiale reprezintă momentul în care România trebuie să spună „un <DA> hotărât pentru Victor Ponta”. Cătălin Nechifor a explicat că în cadrul scrutinului electoral intern prin consultarea membrilor de partid cu privire la candidatura lui Victor Ponta care a avut loc la nivelul fiecărei organizaţii PSD din judeţ au votat 6.908 de membri, fiind înregistrate 6.903 de voturi „pentru” şi cinci abţineri. „Organizaţia PSD Suceava şi-a demonstrat clar susţinerea acordată preşedintelui Victor Ponta pentru a participa în competiţia electorală şi pentru a câştiga preşedinţia României. Este o susţinere unanimă pe care organizaţia PSD Suceava o acordă preşedintelui partidului. Şi sper ca acest prim pas să fie unul hotărât, un pas decisiv în această competiţie electorală”, a spus Nechifor. El a ţinut să le mulţumească tuturor membrilor PSD Suceava pentru faptul că social democraţii suceveni au câştigat toate competiţiile electorale începând din anul 2011. Liderul social democraţilor suceveni a ţinut să sublinieze faptul că PSD are o evoluţie crescătoare atât la nivel judeţean, cât şi naţional, lucru demonstrat de rezultatele de la ultimele alegeri. El a arătat că PSD a demonstrat că performanţele electorale au fost demonstrate şi la ultimele alegeri europarlamentare, atunci când nu a mai candidat sub sigla USL. Nechifor a făcut referire şi la fostul lider liberal, Crin Antonescu, precizând că acesta a scos PNL de la guvernare şi că din „candidat a USL şi din aproape preşedinte al României a devenit aproape nimic”.

„Evoluţia PSD în judeţul Suceava şi în România a continuat să meargă în sens pozitiv, chiar în condiţiile în care guvernăm de doi ani şi jumătate, chiar dacă sunt dificultăţi mari, le ştim şi le înţelegem, şi pe care vreau să le explicăm mai bine electorilor noştri”, a spus Nechifor. El a adăugat că pentru a exista garanţia că Victor Ponta va ajunge preşedintele României, şi judeţul Suceava trebuie să demonstreze clar că va vota cu liderul PSD. „Trebuie să demonstrăm clar că la Suceava se votează Victor Ponta, că Suceava clar îşi doreşte un preşedinte aplecat către nevoile românilor”, a spus preşedintele PSD Suceava. Cătălin Nechifor a arătat că în momentul de faţă Victor Ponta se situează cel mai bine în sondajele de opinie , pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale având 40% din voturi, cu mult în faţa celorlalţi candidaţi. Nechifor a mai spus că şi sondajele pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale arată că Victor Ponta are cu 10 procente mai mult decât liderul PNL Klaus Iohannis, „cea ce înseamnă că putem câştiga preşedinţia României, că putem da un proiect important pentru România”.

La rândul său, senatorul PSD, Neculai Bereanu, a ţinut să remarce şi el evoluţia pe care acest partid a avut-o în judeţul Suceava în ultimii ani. Neculai Bereanu a spus că dacă în urmă cu circa patru ani în zona de munte nu prea existau organizaţii PSD, în momentul de faţă acest lucru s-a schimbat total, social democraţii fiind extrem de puternici în această zona a judeţului. „Mai mult, aproape toată lumea din zona de munte a judeţului Suceava va fi alături de Victor Ponta pentru câştigarea funcţie de preşedinte al României”, a spus Bereanu. De asemenea, consilierul local PSD, dosvtorul Tiberius Brădăţan, le-a transmis tuturor celor prezenţi la Conferinţa PSD Suceava că Victor Pomta trebuie să fie preşedintele ţării, pentru „că ne trebuie o Românie puternică”.

Prezent în calitate de invitat la Conferinţa judeţeană a PSD Suceava, preşedintele conservatorilor suceveni, deputatul Cezar Cioată, a anunţat că PC va fi alături de Victor Ponta pentru ca acesta să câştige funcţia de preşedinte al României. Cezar Cioată a subliniat că echipa PSD-PC-UNPR-PLR va fi pe primul loc pe data de 16 noiembrie a.c., când va avea loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta va fi preşedintele României. „Dumneavoastră sunteţi echipa mea şi sigur că îmi doresc extraordinar de mult şi aici, în Suceava, dar şi în toată ţara, să fim cu adevărat pe primul lor, pentru că asta înseamnă că am făcut şi ne facem datoria faţă de cei care ne-au votat în 2012”, a spus Cioată. De asemenea, liderul interimar al Partidului Liberal Reformator, deputatul Constantin Galan, a arătat că partidul pe care îl reprezintă are propriul candidat la preşedinţie motiv pentru care a propus „să avem o campanie curată, fără jigniri”. „PLR susţine acţiunile PSD, ale USL. Noi dorim să păstrăm acele majorităţi în Consiliile Locale şi în Consiliul Judeţean, să suţinem proiectele locale şi naţionale, dar şi actuala guvernare”, a spus Galan.

Nu în ultimul rând trebuie spus că în cadrul Congresului Naţional Extraordinar al PSD, liderul acestui partid, Victor Ponta, a fost desemnat în mod oficial candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al României.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava