MOPAN Suceava

Potrivit studiilor, în prezent, unul din trei copii suferă de obezitate. Specialiștii spun că dacă nu facem nimic, peste 50% dintre copiii actuali vor deveni obezi, peste 30 de ani!

Pentru a trage un semnal de alarmă, Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României invită cei mai buni specialiști în pediatrie, nutriție pediatrică și nutrigenetică, la prima conferință din România care își propune să dovedească legătura dintre alimentația copilului și creșterea speranței de viață. Aceștia vor prezenta noile descoperiri medicale în nutriția neonatală și pediatrică, în contextul fenomenului îngrijorător al creșterii obezității infantile. Participarea este gratuită!

Conferința va avea loc pe 23 septembrie, începând cu ora 16:00, în format hybrid, și are ca temă ”Importanța educației alimentare timpurii în creșterea calității vieții și a longevității viitorului adult “. Este prima acțiune dintr-un program de educație alimentară care își propune să dovedească legătura dintre alimentația copilului și creșterea speranței de viață.

”În cadrul conferinței vom evidenția noile descoperiri medicale legate de nutriția neonatală și pediatrică în fața fenomenului îngrijorător al obezității infantile și al bolilor metabolice cu debut timpuriu. Conferința de adresează atât părinților, cât și specialiștilor ””, a declarat Lăcrămioara Frăsineanu, Manager de proiect, Senatul Științific.

Conferința aduce pe agendă un subiect important, respectiv alimentația copiilor. Ultimele studii dezvoltate de institute de cercetare renumite la nivel mondial au evidențiat o legătură directă între educația timpurie, chiar neonatală, și calitatea vieții și longevitatea viitorului adult.

În acest context, conferința organizată de Senatul Științific va supune atenției aceste studii, care vor fi dezbătute alături de specialiști în pediatrie, nutriție pediatrică și nutrigenetică. Specialiștii vor face o analiză a comportamentelor alimentare ale copiilor din România, în fața fenomenului îngrijorător al obezității infantile și al bolilor metabolice cu debut timpuriu.

Subiectele propuse spre dezbatere în cadrul conferinței sunt:

  • Obezitatea infantilă, pericolul major
  • Noi tendințe în alimentația neonatală
  • Alimente sigure și optimizate nutrițional
  • Educația alimentară timpurie, soluția unei dezvoltari sănătoase și longevive a viitorului adult
  • Starea nutrițională a populației din România

Printre speakerii invitați la conferință se numără: Dr. Mihai Niculescu, genetician, fondator al Institutului Advanced NutriGenomics LLC SUA, Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în programe medicale personalizate, Prof. Dr. Dan C. Vodnar, Șef de Lucrări, Disciplinele Chimia Alimentului, Biotehnologii Alimentare, USAMV Cluj Napoca, Florentina Opris, Life style coach, Cristina Villa, specialist educație timpurie, Dr. Simona Carniciu, Medic specialist Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Înscrierea la coferință se realizează, până pe 22 septembrie, prin completarea unui formular pe www.fundatiadanvoiculescu.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava