Concert pascal
MOPAN Suceava

Conducerea Spitalului Județean Suceava a reacționat după unele postări făcute pe rețelele de socializare de medicii cardiologi Paul Turcoman și Laurian Blaga care au acuzat că li s-a spart cu ranga ușa la cabinetul de pe secție și li s-au furat bunuri personale. Iată comunicatul integral:

”Ca prim  aspect, subliniem ca, conducerea unității sanitare se dezice vehement și nu dorește să asocieze imaginea spitalului și activitatea colectivului medical, de atitudinea  și modul de manifestare prezentat unilateral  de colegii noștri, pe retelele de socializare.

Activitatea conducerii unității sanitare precum și reușitele profesionale ale întregului colectiv medical, nu pot fi umbrite de aceasta atitudine izolată, regretabilă și lipsită de respect atât față de colegi cât și față de pacienți, manifestată de cei doi colegi, strict în interes personal.

Referitor la acuzațiile mediatizate, de furt – bunuri personale, ușă sparta cu ranga, nu corespund adevarului.

Relocarea și depozitarea unor bunuri din camera de gardă/cabinete medicale, în scopul reamenajarii spatiului, nu echivaleaza  cu furtul. Monopolul  asupra proprietății spațiilor din spital (camere de gardă/cabinete  medicale), nu este acceptat, indiferent de presiunile externe exercitate asupra conducerii. Referitor la situația camerei de gardă mediatizată, din cadrul unității sanitare, aceasta nu poate fi utilizata disretionar, preferential și unilateral doar de medicii, în cauza. La data prezenta acuzatia de furt – bunuri personale/ ușa sparta cu ranga este cercetata de Parchetul de pe lângă Judecatoria Suceava, la sesizarea colegilor noștri.

Spitalul, prin profesionalismul corpului  medical,  urmărește  sa fie permanent, un spital de top, etalon al profesionalismului , orientat către satisfacerea necesităților actuale și așteptărilor viitoare ale pacientilor , asigurându-le servicii medicale integrate, de  înaltă calitate. Astfel, condamnăm ferm asemenea fapte, care sunt de natură să perturbe actul medical, să afecteze coeziunea  colectivului  și inducerea  unui sentiment de insecuritate atât în cadrul colectivului  cât și față de pacienți.

Spitalul județean  este printre  primele  spitale publice, din țară  ca nivel  al  performanței calității actului  medical.  Este într-adevar rezultatul  unei  infrastructuri de nivel internațional , dar mult  mai  important,  a  unei  munci  susținute  realizată  de  intregul  personal  al  unității medicale. În acest context, condamnăm ferm, asemenea fapte menite să creeze presiune asupra conducerii pentru interese proprii, străine de calitatea actului medical care sunt de natură să instige  la ură, insecuritate și  neîncredere .

Respectarea normelor inteme (ROI și ROF), crează premisele securității și legalității salariaților la locul de muncă. Denaturarea situației de fapt și șantajul mediatic, exercitat de cei doi colegi, nu este onorabilă și va fi supusă controlului de legalitate, exercitat de instituțiile abilitate. Lezarea imaginii spitalului , aducerea atingerii imaginii și demnității corpului medical, va fi sancționată de unitatea sanitară, prin toate mijloacele permise de cadrul legal.

Medicina se face la patul pacientului nu pe rețelele de socializare, instigând la decredibilizarea corpului medical.

Conflictul între conducerea Spitalului Județean și medicii cardiologi Paul Turcoman și Laurian Blaga a ajuns la Parchetul de pe Iângă Judecatoria Suceava. ”Medicina se face la patul pacicentului nu pe rețelele de socializare”, le transmite conducerea celor doi medici, 3.3 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/10 (4 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava