MOPAN Suceava

Connections Consult, companie înființată în 2005 și lider pe piața de transformare digitală din România, a debutat astăzi, 22 septembrie, pe piața AeRO a Bursei de Valori București, sub simbolul bursier CC. Compania  își desfășoară activitatea la nivel regional, având birouri în România, Bulgaria și Serbia. Anterior listării, Connections Consult a derulat un plasament privat de acțiuni prin care a atras de la investitorii din piața de capital fonduri de 10 milioane de lei, destinate deschiderii unei subsdiare în State Unite ale Americii, investiții în produse proprii și în alte companii din domeniu.

„Listarea Connections Consult consolidează sectorul de companii IT și software prezente la Bursa de Valori București, fiind a patra companie din acest domeniu care vine în acest an pe piața de capital.  Este de asemenea cea de-a 19-a companie care se listează la bursă în 2021. Echipa Connections Consult a crescut mult în 15 ani de activitate și ne bucurăm că putem să sprijinim și să fim martorii ascensiunii companiei pe piața locală și internațională”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„După 15 ani de experiență în tehnologie și eficientizarea proceselor de business, marcați de o creștere constantă a cifrei de afaceri și a profitului, avem toate motivele să fim optimişti că, odată cu intrarea pe piața de capital, planurile noastre de dezvoltare, în ţară şi peste hotare, vor fi impulsionate și susținute intens de acest nou statut de companie listată. Ne aflăm într-un moment favorabil, când afacerile și întreaga societate fac pași accelerați în direcția transformării digitale și suntem gata să valorificăm aceste oportunități. Finanțarea atrasă de la investitori ne ajută în extinderea pe piețele externe, vizând în primul rând piața din America de Nord, la dezvoltarea de produse, în zona roboților specializați și în cea a folosirii tehnologiei pentru promovarea energiei verzi, precum și la achiziția de companii cu profil complementar. De asemenea, vizăm extinderea echipei de specialiști, inclusiv la nivel de management, și sperăm ca mecanismele pieței de capital, de tip Stock Options Plan, să ne ajute a aduce alături de noi unii dintre cei mai buni profesioniști din piață, atât în România, cât şi din alte ţări”, spune Bogdan Florea, CEO și fondator Connections Consult.

Listarea Connections Consult vine după derularea în luna iulie 2021 a unui plasament privat de acțiuni pentru majorarea capitalului social. Compania a emis un număr de 144.928 de acțiuni noi cu o valoare nominală 0,10 lei. Acțiunile au fost oferite în cadrul plasamentului privat la un preț de 69 lei/acțiune, compania reușind să atragă din piața de capital fonduri în valoare de 10 milioane de lei. În plasament au subscris un număr de 184 de investitori, dintre care 45 investitori calificați (inclusiv profesionali), iar restul 139 de retail. Plasamentul privat și listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

„Prin listarea acțiunilor Connections Consult de către TradeVille, piața AeRO câștigă un nou emitent cu expunere internațională, expunere care sperăm noi să crească din ce în ce mai mult. Connections are deja afaceri care poartă produsele companiei din SUA până în India și Vietnam, trecând prin cele mai mari țări ale Europei de Vest, dar și prin Orientul Mijlociu. Suntem încrezători că bursa din România poate furniza „combusibilul” prin care ingeniozitatea românească să facă înconjurul globului, iar succesul finanțării Connections este o nouă dovadă în acest sens”, spune Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct TradeVille.

Connections Consult face parte dintr-un grup de companii de tehnologie specializat în transformarea digitală a afacerilor care include de asemenea Connections Technologies și Outsourcing Support Services. Compania operează patru centre de livrare în București (2), Belgrad (1), Sofia (1), și gestionează reprezentanți de vânzări în Germania, Arabia Saudită și Serbia. Echipa CC oferă servicii de hiper-automatizare, dezvoltare de software personalizat, suport pentru operațiuni de infrastructura IT și externalizarea proceselor de afaceri cu suport tehnologic. Compania are peste 300 de angajați.

Connections Consult a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 32,3 milioane de lei, în creștere cu 10,6% față de nivelul înregistrat în 2019 (29,2 milioane lei). Cea mai mare parte din venituri sunt generate de serviciile de externalizare a proceselor de business (2020: 22,7 milioane lei din structura cifrei de afaceri), urmate de celelalte categorii de servicii, infrastructură IT, dezvoltare software și Robot Process Automation. Profitul net al companiei în 2020 s-a ridicat la 2,3 milioane de lei, o creștere 100% față de 2019 (1,15 milioane). Pentru finalul acestui an, compania estimează o cifră de afaceri de 35,9 milioane de lei și un profit net de 2,6 milioane lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava