Primarul PSD al municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a acuzat vineri Alianța Creștin- Liberală (ACL) pe care a numit-o ”alianța răului” că blochează cu rea voință proiecte importante pentru comunitate. Asta după ce consilierii ACL au ”trântit” în ședința deliberativului local două proiecte de hotărâre unul privind construirea unui loc de joacă pentru școala gimnazială ”Al. Ioan Cuza” și celălalt privind repartizarea unor sume de bani pentru cadrele didactice. Primarul Coman a declarat că banii necesari pentru amenajarea locului de joacă în cuantum de 70.000 de lei erau prinși în buget, documentațiile necesare erau întocmite iar aleșii locali nu aveau motive să blocheze acest proiect extrem de necesare pentru copii. Cătălin Coman a arătat că locul de joacă ar urma să fie folosit nu numai de cei 700 de copii ai școlii ci și de copiii din zona adiacentă acesteia. ”Cei 8 consilieri ACL s-au abținut la vot iar cei 9 consilieri PSD și PPDD au votat pentru. Proiectul a picat întrucât avea nevoie de 10 voturi. Această alianță a răului cum o numesc eu a arătat că trebuie să blocheze tot ce face bun primarul ca să nu-l laude lumea și nu să facă ce este bine pentru comunitate așa cum îi stă bine unui ales local. Practic cei de la ACL au privat copiii de bucuria de a avea un loc de joacă atât de necesar lor. Și culmea fără să aibă nici măcar o opinie să explice de ce s-au abținut”, a declarat Coman. El a menționat că după ședința de Consiliu Local a fost sunat de trei dintre consilierii ACL care au spus că regretă foarte mult faptul că proiectul a picat. ”Unul dintre ei care este membru PNL mi-a spus că îi este scârbă cum l-a pus să voteze partidul”, a precizat primarul. El a arătat că în acest an municipalitatea a construit cinci noi locuri de joacă iar anul trecut opt dar că încă Fălticeniul mai are nevoie de alte astfel de investiții.

Consilierii ACL au votat împotriva repartizării unor sume de bani primite de la guvern pentru plata unor drepturi salariale cadrelor didactice

Celălalt proiect de hotărâre care a picat în ședința de vineri vizează repartizarea a 62.000 de lei primiți de la guvern pentru plata unor drepturi salariale către cadrele didactice drepturi câștigate în instanță. ”Aș putea spune că tăierile lui Boc (nr. fostul premier PDL Emil Boc) continuă. De data asta cei opt consilieri ACL au votat împotrivă. Boc a tăiat salariile, Ponta le-a reîntregit și a plătit drepturile câștigate prin hotărâri judecătorești iar cei de la alianța răului au blocat plățile. Culmea e că printre consilierii ACL se află și profesori. Cadrele didactice trebuiau să ia banii în septembrie dar din cauza votului negativ al celor de la ACL vor trebui să mai aștepte”, a spus primarul de Fălticeni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava