MOPAN Suceava

Serviciul Teritorial Suceava al Direcției Naționale Anticorupție se va muta în casă nouă mai exact în clădirea de pe strada Vasile Bumbac proprietate a Consiliului Județean. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi în ședința deliberativului județean care a avut loc miercuri, 30 ianuarie. DNA Suceava a primit în folosință cu titlu gratuit pe o perioadă de 15 ani o suprafață de 851,72 de metri pătrați însemnând parterul , etajul unu și mansarda clădirii mai puțin demisolul. Pentru a face loc DNA-ului în clădirea situată lângă Palatul de Finanțe au fost mutate de acolo într-o altă locație Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestionare a Deșeurilor și Asociația Județeană pentru Apă și Canalizare.

Procuror șef DNA Suceava: ”Sunt birouri de câțiva metri pătrați în care lucrează un procuror și doi ofițeri. Nici nu se poate respira aerul darămite să fie făcute audieri”

Prezentă la ședința deliberativului județean, procurorul șef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a ținut să sublinieze că în prezent instituția pe care o conduce își desfășoară activitatea în opt birouri la ultimul etaj al clădirii Parchetelor, spațiu total insuficient. ”Sunt birouri de câțiva metri pătrați în care lucrează un procuror și doi ofițeri. Nici nu se poate respira aerul darămite să fie făcute audieri”, a arătat șefa DNA Suceava care a subliniat că potrivit legii Consiliul Județean are obligativitatea să pună la dispoziția instituției pe care o conduce cu titlu gratuit un spațiu adecvat desfășurării activității.

Grozavu: ”În urma acestei discuții pe care am avut-o noi în contradictoriu în cadrul grupului am căzut de acord să votăm pentru darea în folosință a clădirii pentru că e un fel de presiune”

În luările de cuvânt consilierii PSD, Dan Ioan Cușnir și Mihai Grozavu au adus unele obiecții solicitării făcute de DNA Suceava acuzând această instituție de superficialitate. Mai mult, înainte de votul final social democrații au cerut o pauză de cinci minute. După revenireaîn plen Mihai Grozavu a anunțat că PSD votează ”pentru” transferul spațiului către DNA Suceava dar a lăsat să se înțeleagă că fac acest lucru ”sub un fel de presiune”. ”Instituțiile care vin la noi trebuie să aibă o bază și niște date foarte precise pentru că și noi suntem instituție, pentru că și noi trebuie să fim respectați ca instituție indiferent dacă se supără cineva sau nu. Noi vrem să ne păstrăm bunurile care ne sunt utile. Nu avem noi nevoie de clădirea asta? Avem. În urma acestei discuții pe care am avut-o noi în contradictoriu în cadrul grupului am căzut de acord să votăm pentru darea în folosință a clădirii pentru că e un fel de presiune”, a spus Grozavu.

Flutur: ”Un Consiliu Județean este puternic, un județ este puternic dacă și instituțiile din acest județ sunt și ele putermice”

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a respins categoric formularea celor de la PSD cum că au votat sub presiune arătând că s-a respectat cadrul democratic și toate procedurile legale. ”Resping categoric formulări de genul presiune. Nici vorbă. Eu cred că a fost un cadru democratic. Un Consiliu Județean este puternic, un județ este puternic dacă și instituțiile din acest județ sunt și ele putermice”, a spus Flutur. El a amintit că deliberativul județean a mai dat în folosință gratuuită spații și altor instituții precum Autoritatea Electorală Permanentă sau Avocatului Poporului.

Consilierii județeni ai PSD au votat sub ”un fel de presiune” transferul unui spațiu pentru DNA Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava