Concert pascal
MOPAN Suceava

Aleşii PNL din Consiliul Local Suceava sînt de acord cu acordarea de abonamente TPL, la preţ redus. Proiectul de hotărîre pe această temă urmează să fie votat de consilieri, mîine, într-o şedinţă extraordinară. Consilierul PNL, Andrei Pădurariu, care este membru în Adunarea Generală a Acţionarilor de la TPL, a afirmat că, pentru elevi şi studenţi, costul unui abonament va fi de 30 de lei, din care beneficiarii vor achita 15 lei. El a mai spus că pensionarii vor putea obţine abonamente la tarif redus cu 50%, indiferent de cuantumul pensiei. Astfel, aceştia vor plăti 33 de lei. Andrei Pădurariu a adăugat că liberalii caută soluţii pentru ca angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava să circule gartuit cu mijloacele de transport public local. De această facilitate beneficiază, deja, lucrătorii din Poliţie şi Jandarmerie.
Consilierul local PNL a mai spus că în urma unui control al Curţii de Conturi au fost constatate numeroase nereguli în activitatea SC TPL SA Suceava, motiv pentru care va solicita Adunării Generale a Acţionarilor luarea unor măsuri urgente pentru intrarea în legalitate a managementului acestei societăţi. „Nu este posibil ca o societate de transport public să aibă cele mai bune trasee din oraş, să primească subvenţii de la Primărie şi să se afle de ani buni în situaţii financiare dificile. Înţelegem greaua moştenire pedelistă, şi ştim că este nevoie de un efort financiar mare pentru a acoperi pierderile de 20 de miliarde de lei vechi. Dar cu o echipă de management profesionistă şi cu decizii coerente vom putea duce societatea în pragul rentabilităţii şi chiar în profit”, a declarat Andrei Pădurariu.
El a subliniat că raportul Curţii de Conturi are patru pagini de nereguli constatate, amintind doar de nerespectarea prevederilor legale prin înregistrarea eronată a veniturilor de încasat, dar şi de neînfiinţarea Consiliului de Administraţie la această societate.
La rândul său, viceprimarul PNL al Sucevei, Ovidiu Doroftei, a anunţat că liberalii solicită înfiinţarea unei comisii care să verifice activitatea managementului de la SC TPL SA Suceava, şi care să propună o serie de măsuri Consiliului Local în vederea eficientizării activităţii firmei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava