Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Judeţean Suceava a anunţat programul oficial al proiectului „Crăciun în Bucovina” 2015, evenimentele urmând să înceapă pe 6 decembrie, odată cu deschiderea târgului de crăciun din centrul municipiului Sucevei. „Târgul de Crăciun” din Suceava va fi organizat în perioada 6 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, pe esplanada Casei de Cultură şi la Shopping City Suceava, acolo unde va fi prezentată oferta meşterilor populari şi producătorilor de preparate gastronomice tradiţionale din întreg judeţul. Tot pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, în data de 22 decembrie va avea loc concertul de colinde „Asta-i sara lui Crăciun”, la care vor participa grupuri artistice de amatori din judeţ. Festivalul de datini şi obiceiuri de Anul Nou din Suceava va avea loc pe 27 decembrie. Acesta va începe la ora 11:00, cu parada măştilor, care va avea loc pe traseul stadionul Areni – esplanada casei de Cultură Suceava, la aceasta urmând să participe formaţii de copii şi adulţi din judeţele Suceava, Iaşi şi Botoşani. După ce vor trece prin faţa Palatului Administrativ, toate formaţiile vor participa la spectacolul de datini şi obieceiuri, care va începe la ora 13:00 în centrul Sucevei.

Anul acesta, în cadrul proiectului au fost incluse acţiuni şi evenimente care vor fi organizate în aproape toate localităţile judeţului Suceava, atât de Crăciun, de anul Anul Nou, Bobotează, dar şi de sărbătorile de iarnă pe stil vechi.

De asemenea, în Fălticeni, printre evenimentele incluse în acest program putem aminti deschiderea orăşelului copiilor, care va avea loc pe 22 decembrie, de la ora 16:00, pe aleea pietonală din zona primăriei, sau spectacolul de datini şi obieciuri de Crăciun şi Anul Nou care va fi organizat pe 27 decembrie, de la ora 16:00, în piaţa „Nada Florilor”. Potrivit programului, în Gura Humorului, în data de 30 decembrie, de la ora 15:00, pe esplanada Muzeului Obiceiurilor Populare va începe un festival de datini şi obiceiuri de iarnă din Bucovina. Evenimentele organizate în Câmpulung Moldovenesc vor începe pe 6 decembrie, la ora 17:00, în parcul central, acolo unde va avea loc aprinderea iluminatului decorativ de Crăciun. Moş Crăciun va veni pentru copii din Câmpulung Moldovenesc pe data de 23 decembrie, de la ora 15:00, în cadrul unui eveniment organizat în parcul central al municipiului.

În municipiul Vatra Dornei vor fi organizate mai multe evenimente în cadrul proiectului „Crăciun în Bucovina”, printre care deschiderea orăşelului copiilor şi a patinoarului din parcul municipal, eveniment programat pentru data de 15 decembrie, de la ora 17:00. Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Vatra Dornei va avea loc pe 29 decembrie, de la ora 11:00, pe strada Mihai Eminescu., la acesta urmând să participe formaţii şi grupuri de urători din judeţele Suceava, Botoşani, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

Printre evenimentele organizate în Rădăuţi se poate aminti de concertul de colinde „Feeria Crăciunului”, care va avea loc pe 17 decembrie, de la ora 18:00, la Casa de Cultură, şi la care vor participa coruri din Rădăuţi şi din localităţile învecinate. Apoi, pe 20 decembrie, de la ora 17:00, la Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Rădăuţi va fi organizat concertul de colinde „Hristos Se naşte, Slăviţi-L!”, iar pe 30 decembrie, în parcarea centrală va avea loc festivalul de datini şi obiceiuri.

Nu în ultimul rând, în oraşul Siret, pe data de 22 decembrie, de la ora 10:00, în centrul oraşului va fi deschis orăşelul copiilor, iar pe 22 şi 30 decembrie, la Casa de Cultură vor avea loc spectacole de Crăciun şi de Anul Nou.
Ultimul eveniment organizat în cadrul proiectului „Crăciun în Bucovina” va avea loc pe 13 ianuarie 2016, cu Festivalul datinilor şi obiceiurilor de iarnă pe stil vechi din Drăguşeni, care va începe de la ora 12:00.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava