Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Judeţean Suceava şi Aeroportul Aeroportul „Ştefan cel Mare” din Salcea au demarat procedurile şi discuţiile în vederea atragerii de companii aeriene care să opereze de la Suceava. Şeful CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat ieri că procedurile au început în ritm accelerat, fiind pregătită documentaţia necesară de care este nevoie în discuţiile cu reprezentanţii operatorilor aerieni. „Suntem pregătiţi cu tot ceea ce înseamnă profilurile judeţelor Suceava şi Botoşani, pentru că atunci când mergi la o companie aeriană trebuie să spui de ce e important să zbori de la Suceava sau înspre această destinaţie. Şi am stat până în acest moment pentru că încă nu aveam garanţia că toate lucrurile sunt legate şi definite. Însă în acest moment începem accelerat relaţia dintre Consiliului Judeţean, Aeroportul Ştefan cel Mare şi companii aeriene care să vină să opereze pe Suceava”, a spus Nechifor. El a adăugat că Tarom va putea să rămână în continuare un operator aerian important de pe Aeroportul Ştefan cel Mare, însă au existat discuţii şu cu alte companii private care doresc să opereze zboruri de la Suceava către oraşe importante din Europa.

Pe de altă parte, Cătălin Nechifor a explicat că din punctul său de vedere Aeroportul Ştefan cel Mare va oferi condiţii foarte bune pentru operatori, având în vedere investiţiile care se fac în momentul de faţă pentru modernizarea lui, atât prin intermediul unui proiect european, cât şi din fonduri proprii, dintr-un împrumut contractat de aeroport, precum şi prim investiţiile în sistemul de balizaj pe care le va face compania Romatsa.

Cătălin Nechifor a amintit că pe lângă modernizarea aeroportului prin proiectul european cu o valoare de aproximativ 150 de milioane de lei, şi pe lângă modernizarea aerogării, aeroportul va fi dotat şi cu o serie de utilaje specifice, cum ar fi o autoscară, un echipament pentru pornirea motoarelor la avioanele de tip Boeing 737, sau echipamente de stingere a incendiilor. „Putem construi un aeroport pe care sperăm ca în această toamnă să putem să-l şi deschidem traficului de pasageri, şi în felul acesta Suceava să-şi pună o amprentă foarte categorică pe ceea ce înseamnă transport aerian regional. Iar la pachet vine şi dezvoltarea DN 29 Suceava – Botoşani care trece pe lângă aeroportul Ştefan cel Mare, şi care va permite ca foarte mulţi pasageri din Botoşani să folosească avionul şi nu calea rutieră sau avionul din Iaşi. Şi în felul acesta cifrele care sunt anticipate în proiect cu privire la traficul de pasageri să fie şi atinse în perioada următoare”, a precizat Nechifor. Şeful administraţiei judeţene a mai declarat că după vizita la Suceava a ministrului transporturilor, Dan Şova, a avut câteva discuţii cu cei din conducerea companiei Romatsa în vederea montării la Aeroportul „Ştefan cel Mare” a unui echipament ILS mai performant. Acest echipament reprezintă un sistem performant de aducere la sol în condiţii bune a aeronavelor. Cătălin Nechifor a precizat că în momentul de faţă, Romatsa are alocate fonduri pentru montarea la Suceava a unui echipament ILS de tip CAT 2, care facilitează aterizarea avioanelor atunci când ceaţa are maxim 150 de metri, însă intenţia este de a aduce pentru Aeroportul Ştefan cel Mare un sistem mai performant. „Un sistem de tip CAT 3 despre care am vorbit cu cei de la Romatsa va pune la dispoziţia noastră un echipament mai sofisticat care va permite operarea pe aeroportul Suceava chiar şi în condiţii de ceaţă mai densă, cu vizibilitate mai mică la sol. Şi asta ne va ajuta foarte mult pentru că Suceava este o zonă în care ceaţa este dominantă pe timp de iarnă. Iar ca exemplu, în sezonul 2012 – 2013 am avut 34 de curse ratate în relaţia cu Taromul, tocmai din cauza acestui fenomen foarte dificil”, a mai spus Nechifor. De precizat că membrii Consiliului Judeţean au aprobat transferarea unei suprafeţe de teren către compania Romatsa în vederea amplasării sistemului ILS.

Consiliul Județean a demarat procedurile pentru atragerea de operatori pe aeroportul de la Salcea, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava