MOPAN Suceava

În ședința deliberativului județean de săptămâna viitoare, va fi supus aprobării un proiect de hotărâre privind încheierea unui Acord de parteneriat între Județul Suceava (lider de proiect), societatea Parcuri Industriale Bucovina S.A. (partener) și Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Suceava (partener), în scopul accesării de fonduri nerambursabile pentru proiectul „Grup de laboratoare regionale autorizate”. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. ”Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a lansat un apel pentru accesarea fondurilor destinate întocmirii documentațiilor tehnico-economice pentru proiecte de infrastructură în domeniul specializării inteligente, în cadrul Programului Operațional Asistență Tehnică 2014-2020 (POAT 2104-2020). Conform Ghidului solicitantului, este necesar un acord de parteneriat prin care sunt stabilite drepturile și obligațiile fiecărei entități, contribuția financiară proprie a fiecărei părți la bugetul proiectului, precum și responsabilitățile ce le revin în implementarea activităților aferente acestui proiect”, a explicat Flutur.

El a spus că până în prezent, în vederea depunerii cererii de finanțare, a fost elaborată Fișa de proiect și depusă la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. ”Conform acestei fișe, valoarea estimată a investiției “Grup de laboratoare regionale autorizate“ este de 10.700.000 Euro, fără TVA. Fișa de proiect a fost declarată admisă și selectată în portofoliul de proiecte al Strategiei de Cercetare și Inovare pentru Specializare Inteligentă a Regiunii Nord-Est”, a arătat șeful administrației județene.

Laboratoare regionale specializate și autorizate sunt destinate satisfacerii necesităților existente în domeniile siguranței alimentare, a securității alimentare, a siguranței mediului, precum și în domeniul încercării și caracterizării materialelor, dar și în sprijinirea efectuării cercetărilor aplicative avansate din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava. Laboratoare urmează să deservească și partenerii Clusterului regional inovativ de bioeconomie.

Laboratoarele grupului, concepute ca unități de cercetare-dezvoltare avansată, sunt și furnizoare de servicii de specialitate competente, fiind organizate astfel:

  • laborator central și de cercetare;
  • laborator de siguranță alimentară și securitatea alimentară cu compartiment de microbiologie;
  • laborator de mediu pentru analiza apei, aerului, solului și analize pedologice;
  • laborator pentru încercarea și caracterizarea materialelor metalice, a materialelor polimerice, a lemnului și textilelor.
Consiliul Județean pregătește un parteneriat pentru a pune în aplicare un proiect cu fonduri europene de peste 10 milioane de euro, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava