MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava, alături de Asociaţia „Cele mai Frumoase Sate din România”, Autoritatea Naţională de Turism şi Ministerul Delegat pentru IMM-uri va sprijini derularea unor evenimente culturale și turistice propuse de comuna Ciocănești în cadrul candidaturii pentru obținerea titlului „Satul Cultural al României 2014”.
Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, a amintit că în cursul zilei de joi, 13 februarie 2014, la sediul Ambasadei Franței în România, a avut loc evenimentul de decernare a titlului de  „Satul Cultural al României 2014” desfășurat în cadrul Programului cultural și turistic „Satul Cultural al României 2014”, titlu câştigat de comuna Ciocăneşti. De precizat că obiectivele programului cultural și turistic „Satul Cultural al României 2014” sunt promovarea culturii și a artei populare românești și europene; promovarea artei gastronomice, a produselor tradiționale și de meșteșug din România; promovarea turismului rural, agroturismului și ecoturismului din regiune, precum și a patrimoniului viu, oameni și locuri din România.
Nechifor a mai spus că locul al doilea în cadrul acestui program a fost obţinut de o altă comună suceveană, Poiana Stampei.
„Mă bucur de faptul că județul Suceava a ocupat primele două poziții între cei cinci finaliști și felicit comunele Ciocănești și Poiana Stampei pentru că au demonstrat de la an de an, prin desfășurarea de activități culturale, că merită cu prisosință aceste locuri”, a spus Cătălin Nechifor.
Comuna Ciocănești, în calitate de deținătoare a titlului de „Satul Cultural al României 2014”, urmează să fie gazda a cel puțin zece evenimente culturale și turistice care vor avea promovare intensă la nivel național.
Nechifor a precizat că CJ Suceava va lansa, în cursul acestui an, un proiect multianual intitulat „Flori de Bucovina” prin intermediul căruia cele 114 localități din județ vor intra în competiție pentru titlul de cea mai frumoasă localitate. O comisie de jurizare, din care va face parte consilieri județeni și personalități ale vieții publice sucevene, va juriza localitățile aflate în concurs, iar în fiecare an, după evaluare, acestea pot primi clasificări mai bune sau mai slabe.
„Ideea este de a crea o competiţie între localităţi, între gospodari şi între administraţiile publice cu scopul de a înfrumuseţa toate localităţile judeţului”, a încheiat preşedintele Consiliului Județean Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava