Concert pascal
MOPAN Suceava

Reuniți luni într-o ședință extraordinară, consilierii județeni suceveni au votat în unanimitate actualizarea indicatorilor tehnico-economici aferenți județului nostru pentru proiectul „Regiunea Nord-Est-Axa rutieră strategică 1: Iași-Suceava” care prevede modernizarea cu fonduri europene a 75,5 kilometri de drumuri județene de pe raza județului Suceava care străbat 11 localități.

La ședință au fost 28 din cei 37 de consilieri, iar valoarea s-a majorat de la 150 la 226 de milioane de lei. Majorarea a fost determinată de creșterea salariilor în baza celebrei OUG 114 și a prețurilor la materiale în domeniul construcțiilor. Șeful administrației județene, Gheorghe Flutur, a explicat că din cauza sumei prea mici, la licitațiile organizate pînă acum de titularul de proiect, Consiliul Județean Iași, nu a existat nici o ofertă. El speră însă că situația se va schimba ca urmare a actualizării indicatorilor tehnico-economici.

Președintele Flutur a adăugat că pentru a acoperi cofinanțarea proiectului european CJ Suceava va folosi banii dintr-un credit luat pentru modernizarea drumului Frasin-Ostra-Broșteni.

În total vor fi modernizaţi 167,9 kilometri de drumuri pe axa Iași-Suveava, din care 75,7 de kilometri pe raza judeţului Suceava şi restul pe raza judeţului Iaşi.

De această investiţie vor beneficia peste 75.000 de locuitori din zonele pe care le traversează. În proiect sunt incluse patru tronsoane de drumuri județene, cu o lungime totală de 75,739 km de kilometri, care traversează 11 localități, respectiv DJ 208A Suceava – Ipotești – Bosanci – Udești – Liteni – Dolhasca; DJ 208 Dolhasca – Budeni – limita județul Iași; DJ 209C Suceava – Frumoasa – Liteni/Moara și DJ 209D Liteni/Moara – Zaharești – Stroiești – Costâna – Dărmănești.

Consiliul Județean Suceava a majorat valoarea investiției în modernizarea axei rutiere strategice Iași-Suceava de la 150 la 226 de milioane de lei, 6.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava