MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava se întrunește astăzi în ședință extraordinară pentru a împărți o sumă de 18,685 de milioane de lei celor 114 de primării din județ. Sumele sunt alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2018. Potrivit proiectului de hotărâre, municipiile, orașele și comunele primesc, pentru fiecare categorie în parte, sume aproape egale. Municipiul Suceava ar urma să primească cea mai mare sumă, respectiv 500.000 de lei. Celelalte patru municipii din județ, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei vor primi câte 480.000 de lei. Pentru orașe se propune alocarea unei sume de 260.000 de lei pentru Solca, Broșteni, Cajvana, Dolhasca, Frasin, Liteni, Milișăuți, Salcea și Milișăuți, în timp ce Gura Humorului ar urma să primească 450.000 de lei, iar primăria Siret o sumă de 350.000 de lei.
La comune sumele propuse a se aloca variază de la 100.000 de lei, la 200.000 de lei. Suma cea mai mare ar urma să o primească primăria Sadova, 200.000 de lei, în timp ce câte 100.000 de lei ar urma să ajungă la Arbore, Baia, Dumbrăveni, Pătrăuţi, Preuteşti, Slatina şi Straja.
În expunerea de motive a proiectului care va fi supus aprobării în ședința de astăzi se precizează că administrația județeană a solicitat primăriilor necesarul de sume pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru proiectele de infrastructură care necesită co-finanţare locală. În urma centralizării răspunsurilor primite, primăriile au transmis că au nevoie de o sumă totală de 300 de milioane de lei. Din această sumă datoriile primăriilor sunt de 22,09 milioane de lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava