Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava a sărbătorit, astăzi, aniversarea a 20 de ani de la semnarea parteneriatului cu regiunile Schwaben – Germania, Mayenne – Franța și Cernăuți – Ucraina. La împlinirea celor 20 de ani de parteneriat, delegațiile din Schwaben, Mayenne și Cernăuți au fost prezente în județul Suceava unde au participat, alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, la o vizită în care au fost incluse unele dintre cele mai importante investiții realizate din fonduri europene. Alături de oficialii din cele trei țări a fost prezent și președintele Camerei de Comerț Româno-Germană, Dragoș Anastasiu. La aniversarea celor 20 de ani de parteneriat, delegațiile din Germania și Franța au fost conduse de președintele regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, vicepreședintele regiunii Mayenne, Gerard Dujarrier.
Turul județului a început cu vizitarea zonei de agrement din Parcul Ariniș, din orașul Gura Humorului, acolo unde delegațiile au fost primite de Gheorghe Flutur, primarul Marius Ursaciuc și vicepreședintele CJ Suceava, Gheorghe Niță.


Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a subliniat faptul că a ținut să organizeze această vizită pentru a marca într-un mod mai special împlinirea celor 20 de ani de parteneriat, prin prezentarea celor trei delegații povești de succes cu proiecte realizate din fonduri europene. „Vreau să vă mulțumesc pentru că ați venit în România și să vă mulțumesc pentru cei 20 de ani superbi de parteneriat. Vreau să mulțumesc Germaniei și Franței pentru sprijinul acordat României în finanțarea de proiecte europene. Știu că cele două țări sunt principalii finanțatori ai Uniunii Europene, motiv pentru care vrem să vă arătăm o parte din investițiile făcut din fonduri europene. Normal ar trebui să avem o lună de zile să vizităm județul Suceava și să vă arătăm investițiile realizate, dar am ales câteva obiecte turistice, motiv pentru care începem această vizită în Gura Humorului”, a spus șeful administrației județene.
El le-a prezentat oaspeților din cele trei regiuni zona Humorului arătând că în această parte a județului sunt nu mai puțin de 200 de pensiuni, adică aproximativ o treime din infrastructura turistică a județului.

La rândul său, primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, le-a explicat oficialilor din cele trei regiuni că în ultimii zece ani, în complexul Ariniș a fost investită o sumă de 15 milioane de euro, prin proiecte cu fonduri europene. El a precizat că cea mai mare investiție a fost făcută prin proiectul „Popas”, cu o valoare de 12 milioane de euro. După momentul oficial, delegațiile din cele trei țări au vizitat piscina acoperită, parcul de escaladă, după care au urcat cu telescaunul până la puntul de star al celor două pârtii de schi din Gura Humorului.

În timpul vizitei parcului, președintele CJ Suceava, primarul Marius Ursacius și mai mulți oficiali din cele trei țări au vrut să încerce una dintre cele mai noi atracții ale zonei de agrement Ariniș, tiroliana care trece peste râul Moldova. Primul care a traversat pe tiroliană râul a fost Gheorghe Flutur, care a ținut să precizeze că a vrut să facă „un exercițiu de adrenalină”, după care au urmat primarul Marius Ursaciuc, dar și delegați din cele trei țări.


La finalul vizitei de la Gura Humorului, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că proiectele realizate din fonduri europene în acest oraș au făcut ca zona de agrement Ariniș să fie vizitată anual de peste 120.000 de turiști. „Oaspeții din cele trei țări sunt încântați de investițiile de aici, de peste 15 milioane de euro, dar trebuie spus că vor urma și alte proiecte, unul dintre cele mai importante intitulându-se OAZA, care a însemna extinderea zonei de agrement Ariniș. Și vreau să spun că sunt bucuros că putem să le oferim partenerilor o carte de vizită pe care Bucovina și județul Suceava o are astăzi, prin aceste proiecte europene de succes”, a precizat Flutur. El a subliniat că cei 20 de ani de parteneriat cu regiunile Schwaben și Mayenne au reprezentat un mare câștig atât pentru județul Suceava, cât și pentru regiunea Cernăuți, din Ucraina. „Noi suntem școală pentru alte județe în domeniul protecția copilului și protecția socială. Iar acest lucru se întâmplă și pentru că ai noștri au mers și s-au instruit de multe ori în Germania, cu psihologi, pedagogi și oameni care lucrează cu copii cu dizabilități. Și dacă ne uităm în toate domeniile, am avut de câștigat din parteneriatul cu Germania și Franța, și dorim să intensificăm acest parteneriat”, a declarat Flutur.

Șeful administrației județene a adăugat că și autoritățile din celelalte județe din cadrul Regiunii de Nord-Est l-au anunțat că vor să încheie un parteneriat cu Schwaben, la nivel regional, urmând ca în perioada următoare să fie începute demersurile în acest sens.
După vizita la Gura Humorului, delegațiile din cele trei țări au continuat turul proiectelor realizate din fonduri europene cu urcarea Transrarăului până pe platoul masivului Rarău.
După parcurgerea Transrarăului, Flutur a ținut să precizeze că dezvoltarea acestei zone va continua cu redeschiderea drumului către Izvorul Alb, dar și prin construcția unei pârtii de schi.
Apoi a urmat o vizită la mănăstirea Sucevița, lăcaș de cult care a beneficiat de un proiect european pentru restaurarea patrimoniului cultural și modernizarea infrastructurii conexe. Vizita oficialilor din cele trei țări va continua și astăzi cu alte două obiective realizate prin fonduri europene, Cetatea de Scaun a Sucevei și Aeroportul „Ștefan cel Mare”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava