MOPAN Suceava

Președintele Consiliul Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că instituția pe care o conduce  va elabora propriile master planuri pentru dezvoltarea transporturilor și a turismului. Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că împreună cu arhitectul șef al județului și Direcția Județeană de Drumuri s-a luat hotărârea ca în cadrul dezbaterilor pentru planul județean de amenajare a teritoriului să fie elaborat un master plan de transport al județului Suceava, în care să fie incluse prioritățile de dezvoltare atât pentru rețelele de drumuri, cât și pentru transportul feroviar și aerian.
„Tot mai mult viața ne arată că este nevoie de dezvoltarea rețelei de drumuri și de șosele ocolitoare, mai ales acum când traficul este blocat zile întregi și se merge bară la bară. Se vede clar că județul Suceava nu face față cu infrastructura pe care o are, în special în sezoanele turistice de vârf, dar nu numai”, a spus Flutur. El a spus că vrea să discute cu primarii din județ pentru ca împreună cu aceștia să fie găsite soluții pentru ca în planul de amenajare a teritoriului să fie identificate terenurile, drumurile, dar și surse financiare pentru amenajarea unor șosele de centură. „Orașe cum sunt Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei sau Rădăuți trebuie să-și identifice de urgență șosele ocolitoare pentru a scoate traficul greu. Cauza principală a blocajului în trafic este lipsa șoselelor ocolitoare, iar acest lucru e valabil în tot județul Suceava. Uitați-vă ce se întâmplă în aceste zile, motiv pentru care nu putem să stăm cu mâinile încrucișate”, a spus președintele CJ Suceava.
El a adăugat că dinamica de dezvoltare a turismului din județ e foarte mare, motiv pentru care autoritățile trebuie să anticipeze ce va urma, motiv pentru care este nevoie de o discuție despre elaborarea unui master plan de transport al județului Suceava, atât pe drumuri, cât și pe calea ferată și pe transportul aerian. „Și dacă unele primării pot găsi resurse vom fi bucuroși să avem inițial și șosele ocolitoare pietruite, până se vor găsi alte surse de finanțare, dar trebuie să vedem în viitor”, a precizat Gheorghe Flutur.

El a spus că în condițiile în care turismul se dezvoltă extrem de rapid, cum este și cazul municipiului reședință de județ, trebuie găsite și promovate noi strategii de dezvoltare a infrastructurii rutiere. „Nu putem să rămânem cu centura Sucevei, unde mai este un pic din ea de construit, și tot ne amână câte un an. Suceava este orașul care a cunoscut cea mai mare dinamică pe turism ca locuri de cazare. Și eu sunt convins că o să se construiască noi spații hoteliere, dar dacă nu ai o infrastructură cât de cât pusă la punct, atunci avem o problemă. Aici va fi bătălia noastră, și împreună cu primarul din Suceava, dar și cu cei din Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Fălticeni și Rădăuți, obligatoriu trebuie să găsim soluții pentru șosele de centură”, consideră Gheorghe Flutur. El a precizat că pentru amenajarea acestor șosele de centură se poate apela la împrumuturi, la încheierea de parteneriate, sau la orice alte soluții, însă a subliniat faptul că pentru aceste investiții „trebuie să apăsăm pe butonul de urgență”.
Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a anunțat că instituția pe care o conduce a început de astăzi lucrările de modernizare a drumului județeană spre Izvoarele Sucevei, către granița cu Ucraina. „Dacă vom moderniza pe PNDL legătura cu Bilbor, cu județul Neamț și cu Bistrița, pe zona Grădinița – Coșna, iată că sunt din nou niște pași foarte importanți pe care îi vom face în perioada următoare, inclusiv Suceava – Dolhasca – Iași”, a mai adăugat Flutur.

Gheorghe Flutur a mai declarat că instituția pe care o conduce intenționează să întocmească și un master plan propriu pentru dezvoltarea turismului din județ, pe mai multe domenii. „Vorbim de turismul tradițional, de cel gastronoimic, dar și de turismul de lux. Pentru că Suceava va fi din nou zilele acestea o destinație de turism de lux, aleasă de un grup din SUA. Mă bucur foarte mult de acest lucru, dar trebuie să ne pregătim și să fim pe măsura așteptărilor în toate domeniile”, a arătat șeful administrației județene. El a spus că elaborarea unui master plan pe turism ar însemna trecere într-o nouă etapă de dezvoltare a acestui domeniu. Flutur a precizat că prin acest master plan se va stabili o nouă strategie pentru diversificarea și specializarea turismului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava