Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Local Cornu Luncii a aprobat o hotărâre prin care Consiliul Județean Suceava va primi gratuit 11 hectare de teren pentru realizarea proiectului „Satul social”, în urma restructurării Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Sasca Mică. Declarația a fost făcută, la Radio Top, de primarul Gheorghe Fron, fost director al centrului de recuperare de tip rezidențial pentru persoane adulte, vreme de 12 ani. El a afirmat: „Centrul de la Sasca Mică a fost, este și va fi în inima mea. Țin foarte mult la acest centru, țin foarte mult la persoanele cu dizabilități de-acolo. Este centrul de adulți cel mai mare și cu cele mai bune rezultate din România. Stau cu grijă pentru că vine cineva care nu se pricepe și începe să facă reformă. Reforma trebuie să o facă oamenii care se pricep. Mă voi zbate ca proiectul „Satul social” să fie pus în practică. Este vorba despre un complex de servicii sociale cu 5-6 construcții a câte 50 de locuri, unde asistații să beneficieze la fel ca-n prezent, de serviciile personalului specializat. Acolo avem și un parc de aproximativ 5 hectare, unde beneficiarii pot ieși să se recreeze. În „Satul social” nu vor exista garduri și asistații social vor putea merge să muncească. Noi deja avem un atelier de mobilier de exterior, unde 6 asistați lucrează cu carte de muncă și e o mândrie. Toate stațiile de autobuz și de microbuz din Cornu Luncii și toate locurile de joacă sunt făcute de ei. Adică, sunt foarte încântat de capacitatea și de puterea lor de a munci”.

Primarul a mai spus: „Am fost și mă voi duce în continuare la miniștrii Muncii, pentru că prietenii noștri din Germania, din Anglia, din toate țările, așteaptă să începem noile proiecte ca să ne ajute cu fonduri, cu logistică și cu altele. A lua acum niște persoane cu dizabilități și a le duce într-o altă localitate ar fi o problemă. Dar, dacă ei se simt ca și cum ar fi născuți în satul ăla, că sunt liberi la biserică, la magazin, că sunt integrați în societate, e păcat să stricăm ceva ce este bun”. Gheorghe Fron a menționat că președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a dat asigurări că îl va consulta în privința viitorului centrului de la Sasca. La ora actuală, în centru sunt aproape 350 de asistați.

Consiliul Județean va primi gratuit 11 hectare de teren pentru realizarea proiectului „Satul social”, în urma restructurării Centrului de la Sasca Mică, 7.6 out of 10 based on 7 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.6/10 (7 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava