Consiliul Judeţean Suceava intenţionează să achiziţioneze una sau două freze pentru deszăpezire, utilajele urmând să fie folosite de către Direcţia de Drumuri şi Poduri, aflată în subordinea administraţiei judeţene. Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că aceste utilaje ar putea fi achiziţionate fie din bugetul Consiliului Judeţean, fie printr-un parteneriat public privat. Nechifor a arătat că o a treia variantă ar fi ca administraţia judeţeană să primească o sponsorizare pentru achiziţionarea acestor utilaje. El a arătat că achiziţia unui astfel de utilaj nou ar costa 300.000 – 400.000 de euro, bani pe care administraţia judeţeană nu i-ar putea asigura în întregime din bugetul propriu. „În condiţiile în care vom găsi înţelegere şi o resursă financiară, alta decât bugetul propriu, putem accepta o donaţie din partea unei companii chiar în condiţiile în care utilajul nu este nou”, a declarat şeful administraţiei judeţene.

Cătălin Nechifor a arătat că achiziţionarea acestor utilaje pentru Direcţia de Drumuri şi Poduri a Consiliului Judeţean Suceava ar fi benefică, în condiţiile în care administraţia judeţeană nu ar mai fi atât de dependentă, în situaţii critice, de intervenţia Guvernului sau a altor structuri.

„Cred că ar fi bine, ca buni gospodari, să avem o astfel de bază materială în ograda proprie a Consiliului Judeţean”, a precizat Nechifor.

Pe de altă parte, preşedintele CJ Suceava a afirmat că prioritatea administraţiei judeţene este de a asigura condiţii normale de trafic pe toate drumurile din judeţul Suceava. Cătălin Nechifor a spus că în momentul de faţă se circulă pe toate drumurile judeţene, iar Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava este deschis traficului aerian.

„Nu o să ezităm atunci când situaţia o impune să închidem anumite trasee de drumuri judeţene, pentru că nu vreau să ne trezim cu situaţii mai dificile. Şi alături de prefectul Florin Sinescu şi de ceilalţi colegi din Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă vom fi la treabă în această perioadă, vom încercă să ţinem legătura şi cu Guvernul, în aşa fel încât dacă se impun măsuri mai severe să putem interveni în timp util”, a mai declarat Cătălin Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava