MOPAN Suceava

Municipiul Suceava se va asocia cu municipiile Iași, Botoșani, Piatra Neamț ,Câmpulung Moldovenesc, Roman și Vatra Dornei pentru a înființa Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Moldova se dezvoltă”. Hotărârea a fost luată în ședința Consiliului Local de joi, 28 februarie.

”Inițiativa unităților  administrativ-teritoriale: Municipiul Suceava, Municipiul Botoani, Municipiul Iași, Municipiul Piatra Neamț, Municipiul Campulung Moldovenesc, Municipiul Roman și Municipiul Vatra Dornei de a se asocia in vederea inființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitara MOLDOVA se DEZVOLTA urmărește atragerea unor finanțări europene consistente și promovarea unor proiecte importante de investiții comune care să contribuie la dezvoltarea zonei Moldovei. Scopul Asociației de Dezvoltare Intercomunitara MOLDOVA se DEZVOLTA constă în crearea cadrului de cooperare între unitățile administrative-teritoriale din zona Moldovei pentru a avea eficiența în promovarea proiectelor noi de infrastructură, de investiții publice sau private, a proiectelor in educație, sănătate, mediu, turism fără a exclude participarea autorităților centrale, europene sau alte organisme internaționale. Sursele de finanțare vor fi locale, guvernamentale sau europene de la caz la caz”, se spune în expunerea de motive la proiectul inițiat de primarul Ion Lungu.

Amintim că proiectul a fost lansat la Suceava în luna decembrie 2018. Asociația va avea sediul la Iași iar fiecare municipiu partener va contribui, anual, la bugetul asociației cu suma de 1 leu pentru fiecare locuitor al orașului respectiv.

Consiliul Local a dat ”undă verde” asocierii municipiului Suceava în vederea înființării Asociației ”Moldova se dezvoltă”, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava