Consorțiul universitar „Academica Plus”, din care face parte și instituția de învățămînt superior din Suceava, solicită implicarea factorilor de decizie din Ministerul Educației, dar și a reprezentanților Consiliului Național al Rectorilor, la finalizarea Legii salarizării unitare, cu luarea în considerare a retribuirii cadrelor didactice după performanță și nu exclusiv după funcție.

Conform unui comunicat remis de președintele „Academica Plus”, rectorul USV, Valentin Popa, propunerea a fost avansată, la Tîrgu Mureș, la cea mai recentă întîlnire a consorțiului. Totodată, „Academica Plus” solicită stabilirea unei metodologii transparente de alocare a cifrei de școlarizare universităților de stat din România. Membrii consorțiului apreciază că numărul locurilor bugetate la licență, masterat și doctorat, repartizate fiecărei universități, este determinant pentru asigurarea resurselor financiare necesare bunei funcționări în condițiile respectării standardelor de calitate. În același timp, consorțiul a lansat un apel tuturor universităților din România să transforme anul universitar 2016-2017 într-unul dedicat recîștigării încrederii în mediul academic.

În comunicatul semnat de rectorul USV se arată: „Numai prin voința cadrelor didactice și a studentilor putem reda spiritul academic universităților noastre, atît de necesar pentru o societate educată, o societate care apreciază valorile umane. E mai mult decît necesar să existe solidaritatea universitară în a reconstrui sistemul educațional românesc, întemeindu-ne pe principiile integrității, competenței, dăruirii și diversității”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava