Concert pascal
MOPAN Suceava

Guvernul României a aprobat miercuri, 05 octombrie a.c., Memorandumul cu tema „Încadrarea schemei de ajutor de minimis – Programul național multianual pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului, Programul pentru susținerea IMM-urilor – în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român”, inițiat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT).

„Promovăm produsele românești prin acțiuni concrete! Producătorii și antreprenorii români au nevoie de o mai mare vizibilitate, precum și de căi care să-i dezvolte și să-i integreze mai bine în piața noastră. La nivelul instituției, ne dorim să susținem această componentă și, drept urmare, vom lansa două programe, care vor facilita organizarea și participarea expozanților la două târguri tematice.

Țin să precizez, totodată, că până la acest moment, împreună cu echipa din minister, am reușit să lansăm deja trei programe de finanțare, iar acum ne aflăm în curs de implementare a acestora: IMM AGRI-FOOD – granturi pentru capital de lucru, Start-Up Nation – cu subcomponenta Diaspora și Femeia Antreprenor.

Cele două noi programe se alătură proiectelor pentru care avem toate demersurile normative gata și se află în curs de lansare. Concret, este vorba despre HoReCa 2, Microindustrializarea – „Fabricat în România” și granturile pentru comerț/servicii. Din cele 13 scheme de ajutor de stat, 8 se află în stadii avansate”, a declarat Constantin-Daniel Cadariu, ministrul antreprenoriatului și turismului.

Cele două programe au fost lansate în consultare publică vineri, 16 septembrie a.c. În cele ce urmează, va fi comunicată și platforma prin intermediul căreia vor putea fi realizate înscrierile. Amintim că programele menționate constau în organizarea „Târgului naţional pentru artizanat şi meşteşuguri 2022” și a „Târgului brandurilor naționale (TIMM 2022)”, pe o durată cuprinsă între minimum 3 zile și maximum 5 zile.

Perioada de desfăşurare, precum şi locaţia vor fi afişate pe site-ul instituţiei cu cel puţin 5 zile înainte de desfăşurarea celor două evenimente. Participarea expozanților va fi gratuită; aceștia vor putea prezenta produsele proprii şi vor putea desfăşura activităţi economice în condiţiile legislaţiei în vigoare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava