MOPAN Suceava

Prim-ministrul Viorica Dăncilă și mai mulți membri ai Cabinetului s-au întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanți ai Confederației Patronatului Român. Întrevederea a avut loc la inițiativa premierului și a avut ca principal obiectiv relansarea și îmbunătățirea dialogului dintre Executiv și mediul de afaceri.

Premierul a subliniat deschiderea Guvernului României pentru un parteneriat cu reprezentanții patronatelor, în vederea stimulării investițiilor și pentru asigurarea unui mediu economic dinamic, concurențial, care să aducă bunăstare românilor.

”Îmi doresc să dezvoltăm un dialog aplicat și pragmatic cu mediul de afaceri și vreau să fiți parte activă în elaborarea politicilor publice. Prin eforturile pe care le depunem zilnic la nivelul Guvernului și bazându-ne pe experiența și implicarea dumneavoastră, putem construi un cadru de business care să aducă plus valoare în economie, prin implementarea unor măsuri de susținere a mediului de afaceri”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Reprezentații Confederației Patronatului Român au prezentat principalele provocări cu care se confruntă mediul de afaceri autohton și au mulțumit Guvernului pentru deschiderea arătată pentru identificarea celor mai bune soluții, care să fie concretizate în perioada următoare.

În acest sens, şeful Executivului a propus crearea unui grup de lucru coordonat de ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, care să centralizeze și să analizeze toate propunerile venite din partea patronatelor, astfel încât acestea să fie transpuse în măsuri guvernamentale concrete. Soluțiile vor fi discutate în cadrul unor întâlniri lunare între reprezentații Guvernului și cei ai Confederației Patronatului Român.

Temele de discuție au vizat domeniile economic, fiscal, muncă, turism, agricultură, educație, sănătate, fonduri europene.

Din partea Guvernului, la întâlnirea de la Palatul Victoria, au participat: ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ștefan Radu Oprea, ministrul economiei, Niculae Bădălău, ministrul muncii și justiției sociale, Marius Budăi, ministrul interimar al educației naționale, Valer Daniel Breaz, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, ministrul turismului, Bogdan Trif, secretarul general al guvernului, Toni Greblă, președintele ANAF, Mirela Călugăreanu, consilierii de stat Dan Matei și Dragoș Stoica, precum și reprezentanți ai altor ministere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava