Concert pascal
MOPAN Suceava

Membrii grupului țintă din cadrul proiectului A.M.I.C. – Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate – au beneficiat de primele sesiuni de Consultații oftalmologice gratuite organizate în  comuna Preutești, județul Suceava.
La prima sesiune de consultații oftalmologice din 23 august 2018 au participat 35 de adulți iar pe data de 13 septembrie 2018 când s-a organizat sesiunea de consultații oftalmologice gratuite pentru copiii au participat 30 de micuți ce au beneficiat de consultații oftalmologice specializate menite să identifice și/sau prevină din timp posibilele probleme optice.
Analiza desfășurată la nivelul comunității a evidențiat existența unui număr semnificativ de persoane cu afecțiuni stomatologice și oftalmologice. În acest sens se justifică o intervenție medico-socială integrată ce vizează: înființarea unui cabinet stomatologic și contractare de servicii oftalmologice.

Pe parcursul proiectului vor fi acordate consultații oftalmologice gratuite unui număr de 560 persoane, adulți și copii, sub forma unor consultații specializate. Pentru 100 de persoane cu afecțiuni grave se vor oferi ochelari necesari pentru corecția vederii. Acțiunea face parte din seria de servicii integrate destinate persoanelor marginalizate din comuna Preutești.
Proiectul urmărește reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială prin dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate: oferirea de servicii sociale (educaționale, consiliere, mediere, formare profesională), medicale (servicii stomatologice, servicii oftalmologice) și socio-medicale (servicii de îngrijire la domiciliu) pentru un număr de 560 persoane din comunitatea marginalizată (non romă) din comuna Preutești, județul Suceava.

Valoarea totală a proiectului este de 16,989 milioane de lei, din care 16,902 milioane de lei este finanțare valoare nerambursabilă UE.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava