Concert pascal
MOPAN Suceava

Trei comune sucevene Todirești, Arbore și Sucevița, vor primi bani de la Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI) pentru realizarea unor obiective extrem de necesare comunităților. Este vorba de două cămine culturale la Todirești și Sucevița și o sală de sport la școala cu clasele 1-8 din Arbore. Cele trei investiții însumează aproape 14 milioane de lei. Contractele de proiectare și execuție a lucrărilor au fost semnate joi, 2 mai, la Primăria din Sucevița în prezența ministrului dezvoltării regionale, vicepremierul Daniel Suciu și a celor trei primari, Vasile Avram-Todirești, Dorin Pinzar- Sucevița-și Dan Vasile Tiperciuc- Arbore. Contratele au fost semnate de reprezentanții firmelor constructorare pe de o parte și de directorul CNI, Manuela Pătrășcoiu pe de altă parte. De față au asistat prefectul Mirela Elena Adomnicăi, senatorii PSD, Ioan Stan și Virginel Iordache și primarii din zonă în frunte cu primarul de Rădăuți, Nistor Tătar.

Suciu le-a cerut constructorilor să respecte termenele de finalizare a lucrărilor

Ministrul Daniel Suciu i-a rugat pe constructori să se încadreze în termenele prevăzute în contracte dând asigurări că CNI va efectua plățile la timp. ”Mă bucur foarte mult să fiu aici și să văd cum trei primari harnici primesc o mână de ajutor și își vor putea îndeplini unele obiective pe care și le-au dorit. Rog din suflet constructorii să se încadreze în termenele asumate prin contractele încheiate cu Ministerul Dezvoltării prin CNI. Noi vom fi corecți și vom face toate plățile la timp. Îi rog să se încadreze în graficele de lucrări și să termine lucrarea la termenul înscris în contract”, a spus Suciu. La rândul lor cei trei primari au ținut să mulțumească ministrului pentru sprijinul acordat comunităților pe care le conduc.

Vasile Avram: ”În numele locuitorilor comunei Todirești vă mulțumim pentru că acest obiectiv ne este de un real folos”

”În numele locuitorilor comunei Todirești vă mulțumim pentru că acest obiectiv ne este de un real folos. Acolo este viața satului la căminul cultural vine de ce la mic până la cel mai în vârstă pentru că la noi de cățiva ani cel puțin de când am venit eu a reînviat portul popular, tradițiile populare care nu erau uitate de tot dar odată cu plecarea în străinătate mulți au trecut la alte haine frumoase și acelea dar nu au uitat catrința, cămașa populară și atunci acest cămin cultural le vine foarte bine pentru a-și manifesta acele frumaose tradiții și obiceiuri. Ne mândrim că suntem români să le arătăm europenilor că suntem mai europeni decât toți”, a declarat primaruld e Todirești, Vasile Avram. Căminul cultural de la Todirești va costa 6,2 milioane de lei, va avea o capacitate de 250 de locuri și va dispune de săli de conferință, bibliotecă, terasă. Centrul cultural de la Sucevița va costa 5,9 milioane de lei și se va întinde pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați. La fel,va dispune de sală de spectacole, săli de conferine, terasă. Sala de educație fizică de la școala cu clasele 1-8 de la Arbore va costa 1,8 milioane de lei și va avea o suprafață de 415 metri pătrați. Va dispune de cabinet medical, depozit pentru materiale sportive, cabine pentru profesori, grupuri sanitare, vestiare pentru băieți și fete.

Contracte de execuție pentru investiții de 14 milioane de lei în trei comune sucevene, semnate în prezența ministrului dezvoltării la Sucevița, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava