MOPAN Suceava

Guvernul a aprobat, astăzi, plata contribuției României la Fondul voluntar al NATO pentru susținerea Armatei Naționale Afgane (ANA TF), în valoare de 2,1 milioane lei pentru perioada 2015-2016, conform angajamentelor asumate la nivel înalt în cadrul forurilor internaţionale. Fondurile necesare pentru plata acestei contribuții se suportă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Externe pentru anul 2016.

România și-a exprimat disponibilitatea, alături de state Aliate și partenere NATO, de a contribui la efortul comunității internaţionale pentru susținerea Forțelor Naționale Afgane de Securitate și Apărare (ANSDF) cu o contribuție anuală, aferentă perioadei 2015-2017, angajament reconfirmat la summit-ul NATO din Țara Galilor (septembrie 2014). Acest sprijin contribuie la consolidarea capacității de acțiune a ANDSF în efortul de securizare și stabilizare a acestei țări.

Plata contribuției României pentru anul 2017, în cuantum de 500.000 USD, urmează să fie autorizată printr-o Hotărâre de Guvern distinctă.

La Conferința de la Bonn din 5 decembrie 2011, comunitatea internaţională s-a angajat să continue instruirea, echiparea, finanţarea și dezvoltarea ANSDF după încheierea operaţiunii ISAF, începând cu anul 2015. Autoritățile de la Kabul s-au angajat, la rândul lor, să aloce din surse proprii 500 milioane USD anual pentru bugetul ANSDF, suma urmând să sporească gradual pe măsura creșterii economice a statului afgan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava