MOPAN Suceava

Trei comisii mixte constituite prin ordin de prefect verifică, începând de luni, 18 martie, modul în care au fost salubrizate cursurile de apă şi au fost realizate şanţuri şi rigole în localităţile judeţului Suceava, pentru asigurarea secţiunilor de scurgere a apelor mari. Coordonatorul acestor comisii este prefectul Mirela-Elena Adomnicăi, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Din comisii fac parte reprezentanți ai Prefecturii , Sistemului de Gospodărire al Apelor, de la Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Suceava – și Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Bucovina”. La solicitarea comisiilor, la acțiune vor participa și reprezentanți ai Gărzii Forestiere. Cele trei comisii își vor desfășura activitatea în teren până pe 30 aprilie, conform unui program stabilit pe cursuri de apă și localități. Conform ordinului dat de prefect, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, primarii vor sprijini activitatea comisiilor constituite.

În anul 2018, la controlul privind salubrizarea cursurilor de apă au fost depistate nereguli în șapte localități din județ

Comisiile vor verifica, în principal, modul în care au fost realizate măsurile şi lucrările stabilite la verificările efectuate anul trecut, pe aceeași temă. Controlul vizează existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă precum şi în secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor , a depozitelor de material lemnos pe formaţiunile torenţiale din apropierea zonelor locuite, modul în care au fost realizate și întreţinute şanţurile şi rigolele de scurgere a apelor pluviale în localităţi, precum şi cursurile de apă pe raza localităţilor. Totodată, vor fi verificate zonele nesalubrizate de pe cursurile de apă unde s-au produs inundaţii anul trecut, stadiul măsurilor şi lucrărilor de remediere realizate, precum și măsurile dispuse la nivel local, pentru remedierea deficienţelor. Deficienţele constatate, însoţite de măsuri şi responsabilităţi, vor constitui obiectul unui raport care va fi elaborat, în perioada 7-9 mai, și va fi înaintat spre aprobare prefectului. În anul 2018, la controlul privind salubrizarea cursurilor de apă au fost depistate nereguli în șapte localități din județ. La data respectivă, au fost aplicate sancțiuni constând în amenzi și avertismente și au fost dispuse măsuri pentru remedierea deficiențelor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava