Concert pascal
MOPAN Suceava

Coordonatorul militar al Spitalului Județean Suceava, secretarul de stat Ionel Oprea, a anunțat că această unitate spitalicească va asegura 1.000 de combinezoane de protecție și alte materiale pentru a fi folosite de cei care au grijă de beneficiarii centrului de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică, din comuna Cornu Luncii, unde 59 de angajați ai centrului și 242 de beneficiari sunt infectați cu noul coronavirus.

În cadrul unei ședințe de lucru care a avut loc la Palatul Administrativ Suceava, Ionel Oprea a spus că dacă în cursul zilei de marți, 21 aprilie la Spitalul Județean au fost doar 27 de internări cu infecție COVID 19, de la acest centru, miercuri, numărul acestora a crescut la 40 de cazuri.

În cadrul ședinței s-a luat în discuție și posibilitatea de a implementa un model de bună practică, întâlnit la un centru similar din țară, unde s-a aplicat măsura carantinării întregului centru și controlul strict al întregii localități în care acesta funcționa, cu restricții de circulație și acces implementate la nivelul localității.

De asemenea, pentru protecția personalului care va asigura îngrijirea beneficiarilor în acest centru s-a luat decizia dotării cu mască și vizieră, măștile fiind de tipul fpp3 sau, în cazul unor măști mai puțin performante, simple sau fpp2, să fie purtate două măști simultan. Ionel Oprea a spus că Spitalul Județean va aloca 1.000 de combinezoane pentru a fi folosite de angajații centrului care asigură îngrijirea beneficiarilor testați pozitiv, fiind stabilit și un instructaj de echipare sau dezechipare corectă al acestora. Ionel Oprea a mai solicitat prezența obligatorie a unui medic care să asigure triajul epidemiologic și monitorizarea constantă a stării de sănătate a beneficiarilor, aspecte ce trebuie consemnate zilnic într-un registru privind evoluția stării de sănătate cu menționarea evoluției temperaturii corporale, anamnezei, inspecției vizuale la distanță etc. Coordonatorul spitalului județean a precizat că pune la dispoziția celor care vor coordona activitatea de îngrijire a beneficiarilor în acest centru, protocoalele medicale de identificare a presimptomelor, de terapie, terapie intensivă etc.

În același timp, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Nadia Crețuleac a precizat că adjunctul acestei instituții a fost desemnat să coordoneze local toate măsurile instituite pentru gestionarea corespunzătoare a crizei la nivelul Centrului de Recuperare și Reabilitare Sasca Mică. Prezent la întâlnirea de astăzi, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat deplasarea imediată a acestuia la fața locului pentru implementarea primelor măsuri stabilite în vederea prevenirii răspândirii infecției și organizării activității.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava