Concert pascal
MOPAN Suceava

Anul acesta, în cadrul celei de-a XXXI-a ediții a Festivalului Concurs Național de Muzică Corală Religioasă Ortodoxă „Buna Vestire” de la Fundu Moldovei, au participat două corale reprezentative ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților respectiv corala preoțească „Ștefan Nosievici” și corala preoteselor „Sfânta Elisabeta”.

Ediția de anul acesta a fost câștigată de corala „Ștefan Nosievici”, dirijată de părintele Ciprian Curcă, care a oținut marele premiu al juriului.

Câștigătorii au susținut un recital alcătuit din trei piese religioase, la secțiunea „Coruri ale așezămintelor culturale”, însă piesa care a consfințit pe deplin decernarea marelui premiu a fost înterpretarea unui Terțet-Rugaciune din Opereta „Crai nou” de Ciprian Porumbescu, avându-i ca soliști, pe părintele protoiereu al Protopopiatului Suceava I,  Doru Ionel Budeanu, fondatorul coralei și pe preacucernicii părinți Iulian Borgovan și Mihai Rusu, într-o interpretare de excepție. Preacucernicii părinți au fost acompaniați la pian de tânărul Sebastian Vornicu, elev în clasa a X-a la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, coordonat de doamna preoteasă prof. Daniela Gavrilean, acesta fiind un pasionat al instrumentului cu clape.

La aceeași secțiune, Corala ,,Sfânta Elisabeta”, având în componență doamne preotese din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a obținut premiul al III-lea, sub bagheta dirijorală a doamnei Ana-Maria Apetroae.

Deși este la început de drum, corala se remarcă din ce în ce mai mult prin prestanță, acuratețea interpretării și dragostea pentru arta corală, accentuând rolul culturii la nivel local.

Pr. Mihăiță Brahariu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava