Concert pascal
MOPAN Suceava

Coridorul rutier care să lege Polonia de România pe ruta  Siret- Cernăuți -Ternopil – Lvov – Varșovia se află pe harta de priorități a Comisiei Europene, a anunțat astăzi președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. De menționat că primele demersuri pentru construirea acestui coridor au fost făcute de președintele Flutur, în 2017 la Liov, în Ucraina, la o întâlnire cu reprezentanții din Polonia, Ucraina și România. Gheorghe Flutur cerea atunci, la Liov, printr-un memoriu, o inițiativă comună România – Polonia – Ucraina de construire a coridorului Constanta – Bucureşti – Bacău – Suceava – Siret – Cernăuți -Ternopil – Liov – Varșovia. Facem precizarea că președintele Gheorghe Flutur a mai avut demersuri și la Conferința Regiunilor de la  Krynica din Polonia dar și în mai multe rânduri la întâlniri cu oficiali europeni.

”Astăzi pe harta de priorități a Comisiei Europene apare acest coridor ca prioritate. Venim cu argumente solide privind legarea nordului Europei de sudul Europei, de la est de Carpați. Dacă Autostrada București – Bacău – Suceava – Siret (A7),  este o certitudine, adică are finanțarea asigurată, Comisia Europeană ia în calcul coridorul de la Siret spre Cernăuți – Ternopil care are 212 km lungime și coridorul Ternopil – Liov, de 200 km, în total 412 km, plus 30 km până la granița cu România. Aceste priorități le puteți vedea pe harta pe care o atașam și este harta „Inițiativa celor Trei Mări”, care va fi legată de Autostrada Transcarpatica, iar ca ruta alternativă nord – sud care să lege nordul Europei și Varșovia de București este acest coridor de la Liov spre Cernăuți – București. Sunt convins că, după terminarea războiului din Ucraina, Autostrada A7 din România va continua prin Ucraina spre Polonia, iar Suceava va deveni, cum a mai fost în istoria ei, un mare oraș de tranzit pe Autostrada Nord – Sud, o autostradă care va aduce dezvoltarea acestei zone. Am intuit bine atunci să fac astfel de demersuri și sunt hotărât ca împreună cu ucrainenii și polonezii să continuam acțiunile noastre de promovare a acestui culoar de transport rutier care să ridice zona din punct de vedere economic și turistic. Aveți o hartă în care puteți vedea negru pe alb trasee cu kilometrii și se referă și la România”, a  declarat Flutur.

Coridorul rutier Siret- Cernăuți -Ternopil - Lvov – Varșovia propus de Gheorghe Flutur în 2017, pe harta de priorități a Comisiei Europene, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava