MOPAN Suceava

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, a afirmat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă. că în ultima perioadă de timp a observat o problemă extrem de gravă prin care marile partide au găsit soluţii de „a agăţa voturi” la aceste alegeri locale, şi anume migraţia persoanelor dintr-o localitate în alta.

Corneliu Popovici a precizat că alegerile locale de anul acesta se organizează după o lege votată de PSD şi PNL, iar acum încep să fie descoperite „dedesubturile ascunse ale acestei legi”. „Până şi pe vremea comuniştilor când se alegeau membrii în marea adunare naţională democraţia era mimată mai bine decât o fac acum cei din PNL şi PSD. Iar în acest moment, PMP este singurul partid din opoziţia suceveană, pentru că celelalte partide merg pe aceeaşi mână”, a precizat Popovici. El a subliniat că o metodă prin care cele două partide „agaţă voturi” este migraţia populaţiei, fenomen care se întâmplă în mai multe localităţi ale judeţului. Liderul PMP Suceava a precizat că sunt localităţi în care migraţia persoanelor „a crescut fabulos”, fiind înregistrată o creştere foarte mare a vizelor de flotant. Corneliu Popovici a dat ca exemplu comuna Slatina, dar şi Mitocu Dragomirnei, afirmând că în aceasta din urmă într-o singură zi se înregistrează 30 de vize de flotant. „Fac un apel la prefect şi la preşedintele Consiliului Judeţean Suceava să spună care sunt cifrele şi ce mişcări de oameni sunt dintr-o localitate în alta, şi care e numărul de flotanţi din judeţ”, a spus preşedintele PMP Suceava.

El a mai spus că o altă problemă este şi aceea că Partidului Mişcarea Populară i s-a interzis dreptul a a avea reprezentanţi în secţiile de votare din judeţ. Popovici a sesizat însă faptul că dacă PMP se află în această situaţie, UDMR are reprezentanţi în toate secţiile din judeţ. „Cum e posibil ca PMP care are o acoperire de 90% în judeţ să nu aibă reprezentanţi, iar UDMR să aibă astfel de reprezentanţi în toate secţiile, deşi nu au candidaţi. Cine sunt aceste persoane? Probabil că îi vom găsi tot în zona PSD şi PNL”, a declarat Popovici. El a precizat că PMP nu va putea să-şi protejeze voturile pe care le vor obţine în secţiile în care nu au reprezentanţi, pentru că acestea vor fi numărate de UDMR. „Eu nu am dreptul să văd rezultatul din secţii, dar UDMR are reprezentanţi”, a subliniat Corneliu Popovici, care a mai adăugat că numărul secţiilor de votare din judeţul Suceava este mai mare decât numărul de maghiari din judeţ, după datele de la ultimul referendum. Popovici a mai arătat că pentru „a fi cum vor cei de la PSD”, în cursul zilei de ieri în judeţul Suceava a fost prezent liderul acestui partid, Liviu Dragnea, despre care a spus că este „supervizorul fraudării alegerilor”.

Pe de altă parte, Corneliu Popovici a anunţat că liderul naţional al PMP, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, se va afla într-o vizită în judeţul Suceava, urmând să aibă loc întâlniri cu locuitorii din Suceava, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava