Comenzi MOPAN Suceava

Comunicat de presă: Legea alegerilor parlamentare, adoptată anul trecut de parlamentarii PSD și PNL după ce și-au dat mâna pe sub masă, este făcută pentru ei și evident, împotriva partidelor nou înființate. Vor să rămână veșnic la putere, să alterneze PSD cu PNL, unii să fie la guvernare, ceilalți doar să mimeze opoziția.
Cine a mai văzut să nu poți face campanie electorală în timpul campaniei electorale, dar să poți face campanie electorală în afara perioadei legale prevăzute de lege?! Scopul a fost unul singur: să inducă populația mai puțin informată în eroare, astfel încât la vot să se prezinte numai nucleele dure ale celor două mari partide, care domină din 2012 încoace Parlamentul cu peste 70%: PSD și PNL.
Ca și când această lege proastă nu le-ar fi fost de ajuns, conducătorii județului și municipiului Suceava, au găsit încă o soluție de a amăgi electoratul, oferind cadouri în numele Primăriei sau Consiliului Județean. Primarii PSD și PNL ai comunelor au dat ajutoarele sociale venite de la Uniunea Europeană exact în buza campaniei. Oamenii necăjiți sunt bucuroși că primesc pungile cu alimente și merg să voteze cu partidul primarului, neștiind că nu PSD sau PNL le oferă aceste ajutoare, ci Uniunea Europeană. Din aceleași motive, și primarul Ion Lungu va oferi cadourile de sfârșit de an cu trei săptămâni mai devreme: cumpărarea bunăvoinței sucevenilor înainte de alegeri.
Asemenea practici sunt și incorecte moral și ilegale, iar Partidul Mișcarea Populară cere sucevenilor să nu se lase cumpărați încă o dată, să nu-și vândă votul și chiar libertatea.
Potrivit Codului Penal, articolul 386: „Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”. La fel pot fi sancționați și cei care primesc astfel de bunuri.
De aceea, PMP face apel la suceveni nu doar să nu primească bani, pungi cu alimente, haine, jucării sau alte bunuri de la politicieni, dar și să anunțe astfel de cazuri la numărul unic de urgență 112, atât în ziua votului, cât și în săptămâna care a mai rămas până la alegeri.

Corneliu POPOVICI
Partidul Mișcarea Populară
Președinte Organizația Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava