Concert pascal
MOPAN Suceava

Liderul Organizației Județene a Partidului Mişcarea Populară Suceava, Corneliu Ppopovici, le-a cerut tuturor deputaţilor suceveni să anuleze săptămâna viitoare, în Parlament, majorarea accizei pe combustibil. Popovici ar vrea ca deputaţii suceveni să respingă prevederile care majorează acciza pe combustibil cu 7 eurocenţi, începând cu data de 1 aprilie. Corneliu Popovici consideră că taxa suplimentară pe combustibil are o singură menire, şi aceea de a pune la dispoziţia „baronilor locali bani din care să ofere pomeni electorale în cele două campanii din acest an”.

„Acciza suplimentară pe combustibil va scădea nivelul de trai al românilor, scumpind nu doar combustibilul, ci, indirect, toate produsele şi serviciile. Calculele economiştilor arată că fiecare român va scoate din buzunar în medie 4 milioane de lei în 2014 pentru a plăti acciza Ponta. Oamenii vor plăti în curând mai mult pentru legume şi fructe, pentru carne, pentru lactate, pentru biletele de tren şi de autobuz”, a declarat liderul PMP Suceava. El a adăugat că odată cu majorarea acestei accize, românii au ajuns să plătească mai mult la benzină şi motorină decât nemţii, austriecii sau francezii, însă câştigă de 5 ori mai puţin. El a explicat că în România, litrul de motorină costă azi 1,405 euro (adică 6,3 de lei), în Germania costă 1,395 euro, iar în Franţa costă 1,299 euro. Corneliu Popovici a adăugat că În România, litrul de benzină costă acum 1,389 euro (adică 6,2 de lei), în Franţa costă 1,315 euro, iar în Austria 1,36 euro.

Preşedintele PMP Sucaeva a subliniat că salariul mediu în România este astăzi de 394 euro, adică de peste 5 ori mai mic decât în Germania şi Austria, şi de aproape 5 ori mai mic decât în Franţa.

„PMP nu este de acord nici cu măsurile de compensare anunţate de Guvern şi venite în paralel cu introducerea accizei de 7 eurocenţi, pe care le consideră incorecte şi discriminatorii şi care ar solicita o birocraţie uriaşă. Sucevenii şi-au exprimat în mod tranșant dezaprobarea față de această măsură nedreaptă și samavolnică iar cele peste 20.000 de semnături adunate de la ei în cadrul campaniei <Ponta te arde cu pompa!> probează din plin acest lucru”, a precizat Corneliu Popovici.

El adăugat că luând în calcul toate aceste aspecte, deputaţii suceveni trebuie să dea dovadă de responsabilitate și maturitate politică și să voteze împotriva „acestui bir care împovărează până la gradul insuportabilității” marea majoritate a românilor.

Corneliu Popovici vrea ca deputaţii suceveni să nu să anuleze creşterea accizei la carburant, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava