MOPAN Suceava

Liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, îâi cere primarului din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, să spună dacă primăria acestui municipiu va putea folosi până la finalul acestui an suma d ebani care va fi alocată pentru terminarea lucrărilor la pârtia de schi de pe Rarău. Corneliu Popovici a spus că tot timpul „este mişcat” de subiectul acestei pârtii de schi, având în vedere că în perioada în care a fost secretar de stat în Ministerul Turismului a fost unul dintre cei care a sprijinit promovarea ei pe lista de investiţii. „Am citit că preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că pârtia de schi va primi patru milioane de euro pentru a fi finalizată. Salut intervenţia făcută de Gheorghe Flutur la Guvern, la Ministerul Economiei de a fi finanţată această investiţie. Personal mă bucur şi mă pregătesc, dacă se poate, să fiu primul care să ia contact cu pârtia”, a spus liderul PMP Suceava. El a ţinut să adauge că proiectul de Hotărâre de Guvern prin care Agenţia Naţională pentru Turism devine ordonator principal de credite şi poate finanţa pârtia de schi stătea în sertare încă de la începutul anului, motiv pentru care apreciază efortul făcut de Gheorghe Flutur la Guvern pentru a urgența aprobarea ei.

Popovici a spus că Agenţia Naţională pentru Turism are în cont o sumă de nouă milioane de lei, pentru şase investiţii din întreaga ţară, printre care şi pârtia de schi de pe Rarău. „Faptul că aproape jumătate din sumă ajunge în judeţul Suceava dă o greutate şi mai mare acestei investiţii. Ceea ce solicit eu însă este ca primăria din Câmpulung Moldovenesc, prin primarul Mihăiţă Negură, să spună clar dacă este pregătită să absoarbă această sumă de bani înttr-un termen de trei luni, astfel încât investiţia să fie finalizată în luna decembrie 2016”, a declarat Popovici. El a adăugat că din ultimele date pe care le avea, Primăria Câmpulung Moldovenesc şi constructorul erau în proces. În aceste condiţii, preşedintele PMP Suceava a spus că ar vrea să ştie dacă acest proces s-a încheiat sau este în continuare pe rol. „Nu aş vrea să auzim că se prelungeşte termenul de finalizare a pârtiei, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul şoselei de centură a Sucevei”, a spus Popovici.

Lucrările la primul tronson al pârtiei de schi de pe masivul Rarău au fost începute prin programul „Schi în România”, în anul 2009, însă lucrările au fost oprite în anul 2012 din cauza lipsei finanţării guvernamentale. Primul tronson este finalizat în procent de 80%, până în momentul de faţă în pârtia de pe Rarău investindu-se o sumă de 10 milioane de euro, iar pentru finalizarea investiţiei ar mai fi necesare patru milioane de euro.

Primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău va avea o lungime de 2,8 kilometri, iar lăţimea acesteia variază de la 30 de metri, în zona de plecare, la 80 de metri, în zona sosirii. Panta medie a acestui tronson este de 16,6%, încadrându-se într-o pârtie de categorie uşoară spre medie. În cadrul proiectului a fost construită şi o instalaţie de transport pe cablu de tip telegondolă, care este deja finalizată, şi care are o capacitate de transport de 1.008 persoane/oră.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava