Concert pascal
MOPAN Suceava

Verzii suceveni constată că în prezent lupta împotriva corupției reprezintă principala temă a opoziției din România în detrimentul problemelor  vieții de zi cu zi precum ”lipsa locurilor de muncă, lipsa unei sănătăți curate, lipsa unui învățământ de calitate, lipsa siguranței rutiere, lipsa lefurilor normale”. Într-un comunicat semnat de președintele Partidului Verde Suceava, Dan Acibotăriță, se arată că flagelul corupției a atins toate statele europene unde ”sunt tone de politiceni care au fost prinși la oala cu smântână”, dar discuțiile în interiorul statelor lor nu s-au oprit numai la corupție ci ele au continuat și pe alte paliere, necesități sau cerințe zonale. Va prezentăm comunicatul integral:

”Partidul Verde filiala judeţeană Suceava consideră că în ultima perioadă de timp tema principală de luptă a opoziției din România, împreună cu suținătorii ei, o reprezintă corupția. Din punctul lor de vedere corupția începe cu PSD-ul sau ”ciuma roșie” (cică sună al dracului de bine ”ciuma roșie”) și se termină tot cu PSD. Restul, adică cei din PNL-CD, USR, cruce sau Plus, sunt cei mai cinstiți politicieni, sunt îngerașii trimiși de Bunul Dumnezeu pe pământ, iar întâmplător sau nu au ajuns la noi, adică în România.

Corupția, pentru noi românii, rămâne principala atracție. Ea bate, de departe problemele vieții de zi cu zi. Lipsa locurilor de muncă, lipsa unei sănătăți curate, lipsa unui învățământ de calitate, lipsa siguranței rutiere, lipsa lefurilor normale, sunt nimicuri pentru noi, corupția este principala temă, iar dacă acest fenomen s-ar opri în 2020 bine ar mai fii, dar când mândra doamnă Corupția, instalată de zeci de mii de ani în lume, sigur de la noi nu va pleca nici după 2020, nici după 2024, atunci chiar nu-i cel mai important subiect de discuție.

Când aruncăm o privire pe site-urile de știri din Europa vedem că și francezii, spaniolii, italienii, englezii, nemții, olandezii, cehii, au probleme cu corupția. Sunt tone de politiceni europeni care au fost prinși la oala cu smântână, dar discuțiile în interiorul statelor lor nu s-au oprit numai la corupție. Ele au continuat și pe alte paliere, necesități sau cerințe zonale.

În România s-a văzut de mai bine de un sfert de secol că pe corupți îi întâlnim peste tot în sistemul de stat. Ea nu are culoare politică, sex, religie, greutate. Se aciuează unde-și dorește la stat, dar mai ales o întâlnești la toate dimensiunile acolo unde-s lefurile mici în raport cu bugetul și diversitatea activității.
Corupția se îmbracă în haina social-democrată, în cea liberală, în cea creștin-democrată, ea are forma unui halat din sănătate, unui veșmânt preoțesc, unui costum de pastor, o întâlnești în mapa de corespondență a președintelui, a ministrului, a parlamentarului, a primarului, a managerului, în toate ungherele clădirilor statelor din Europa și din întreaga lume. Fără ea, lumea nu ar avea forma și nici istoria actuală, fără corupție etapele istorie s-ar omogeniza și ar căpăta forma unei picturi în apă.

Partidul Verde filiala județeană Suceava consideră că acest fenomen poate fi diminuat doar atunci când ai o societate sănătoasă, educată, bine hranită, iar toate adunate costă. Pe nimeni, din actualul sistem, nu-l interesează să stopeze acest virus. El este conservat, cosmetizat de politicieni, dar și de marile companii multinaționale, atât la noi cât și în întreaga lume. Corupția este întodeauna un subiect pentru opoziție, care să nu uite că a fost și va ajunge la putere”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava