MOPAN Suceava

Covoarele conturează imaginea de ansamblu a camerei, ca mai toate elementele de design, care sunt aranjate în așa fel încât să creeze un mediu plăcut și util. Ai la dispoziție o diversitate de forme, mărimi, culori și modele din care să alegi, însă poți fi în trend optând pentru unul din acele covoare pufoase care te îmbie să te răsfeți. Sunt numite așa pentru că au firele lungi, pufoase, dense și plăcute la atingere. Calitatea covorului este dată de greutatea și densitatea acestuia. Modul de fabricare poate fi manual sau mecanic, prin tehnici precum cea de inserare, țesere sau înnodare.

Tipuri de covoare pufoase

În funcție de felul în care au fost realizate, design, grosime sau densitate, sunt mai multe tipuri de covoare pufoase. Cele mai cunoscute și apreciate ar fi cele de tip shaggy, glossy, sheepskin și flokati. Covorul de tip shaggy este realizat din diverse materiale naturale sau sintetice, cu fire lungi (în medie de 45 mm) și pufoase, cu aspect dezorganizat,  și era folosit inițial pentru a încălzi picioarele. Din acesta își trage originea și tipul flokati, care poate fi considerat covorul ciobănesc grecesc. Este confecționat din lână, de obicei de culoare albă, dar poți găsi și alte culori. Tipul sheepskin sunt covoare pufoase realizate de obicei în forma de piele de oaie, pe care le poți așeza lângă pat sau canapea, sau pot servi ca element ajutător de decor al unui colț de cameră. Tipul glossy este de obicei realizat din fire sintetice, foarte moi, lucioase și pufoase, care le dau aspect de blăniță.

Covoare pufoase pentru fiecare tip de cameră

Livingul este zona din locuință cel mai des folosită, deci e recomandat să te orientezi spre acele modele care sunt pentru trafic intens. Poți alege un singur covor mare sau două sau mai multe de dimensiuni mai mici, cu ajutorul cărora definești anumite zone. Ține cont de schema cromatică a încăperii și de stilul pe care l-ai ales pentru ansamblu. E adevărat că poți folosi covoare pufoase în orice încăpere, dar pentru living există variante potrivite, cu firul de lungime medie și cu densitate mare, pentru a rezista cât mai mult timp.

Dormitorul poate beneficia de cele mai pufoase covoare, în așa fel încât să simți răsfățul atingerii când te dai jos din pat, deoarece sunt cele mai călduroase. Sunt moderne, apreciate pentru aspect și pentru beneficii și găsești o varietate mare de modele, forme și culori din care să alegi cel mai potrivit covor.

Pentru bucătărie sau holul de intrare nu se recomandă aceste covoare, curățarea lor fiind problematică, dar pentru baie poți alege un model pufos, cu fire de dimensiuni medii, pe care să pășești cu plăcere, în special pentru că e călduros și are proprietăți izolatoare.

Întreținerea covoarelor pufoase

Alegerea unor covoare pufoase potrivite este cheia întreținerii lor. E important să fii atent la detaliile fiecărei încăperi și la modul în care este folosită. Covoarele pufoase se comportă și se întrețin ca toate celelalte cu diferența că au tendința de a se tasa mai ușor, aceasta dându-le un aspect inestetic.

Aspiră regulat covorul, în funcție de necesități și de modul de utilizare. Pentru living, birou sau orice încăpere folosită zilnic se recomandă aspirarea la două- trei zile, pentru celelalte, săptămânal. Folosește un aspirator puternic și, înainte de aspirare, întoarce covorul cu fața în jos și bate-l ușor pentru a elimina resturile. Aspiră în direcția firelor, fără a folosi peria cu păr a aparatului.

Utilizează doar soluții de curățare speciale pentru covoare, în funcție de materialul din care este confecționat și recomandarea de întreținere. Testează înainte de folosire pe o suprafață mică. Fibrele  naturale le poți șterge cu o soluție diluată de apă cu oțet. Îndepărtează petele imediat, fără a freca agresiv, ci prin tamponare, și apoi aplică o cantitate mică de detergent, pe care ulterior îl îndepărtezi cu o cârpă moale, umedă, tot prin tamponare, până la îndepărtarea murdăriei. Nu folosi perii aspre pentru aceste covoare pufoase, pentru că își vor pierde densitatea țesăturii.

Covoare pufoase pentru locuința ta de vis, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava