MOPAN Suceava

Unii credincioși suceveni din mediul rural sunt  supărați că în parohiile de la sate nu se fac slujbele Deniilor decât începând din Joia Mare. Aceștia i-au scris arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic.

”De când ați venit arhiepiscop, în eparhie au apărut mai multe schimbări, apreciate mai mult de unii, iar de alții mai puțin. De ce credeți că, în practică, în cadrul eparhiei Sucevei, în parohiile de la sate, dacă le luați la rând, nu s-a auzit și nu se fac slujbele Deniilor decât începând din Joia Mare? Calendarul spune altceva. Am mai auzit pe unii spunând să mergem la mănăstiri, că la ei nu poate fi slujbă toată ziua, dar Denia se face seara”, a au scris credincioșii.

”Programul liturgic în parohiile din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților este același. Dacă în unele parohii încă nu se respectă este și pentru că cei din parohiile rurale încă nu s-au obișnuit cu slujbele din timpul săptămânii, ci doar cu cele din duminici și sărbători. În orașe și chiar în unele comune mari, credincioșii, după ce își rânduiesc cele din gospodării, merg la slujbele din timpul săptămânii Sfintelor Pătimiri, în primele trei zile mai puțini, în a doua parte a săptămânii, mult mai mulți, slujbele având o altă încărcătură duhovnicească”, le-a răspuns IPS Calinic.

Credincioși suceveni supărați că în parohiile de la sate nu se fac slujbele Deniilor decât începând din Joia Mare, 6.6 out of 10 based on 18 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.6/10 (18 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava