MOPAN Suceava

Un grup de credincioși din municipiul Rădăuți îi solicită arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, să intervină pentru ca cei care vin la slujbe la Mănăstirea Bogdana să aibă acces WC-ul mănăstirii. Iată solicitarea credincioșilor:

”Părinte Arhiepiscop,

După cum știți, Mănăstirea Bogdana, veche necropolă a Mușatinilor, prima catedrală a Moldovei, a reprezentat și reprezintă pentru credincioșii acestor ținuturi un reper spiritual și cultural deosebit. Este rușinos că în anul 2021 pelerinii și închinătorii acestei mănăstiri nu pot folosi un WC public decent. Menționăm că în curtea mănăstirii (în parcare) există o toaletă publică permanent închisă, inaccesibilă celor care pășesc în curtea mănăstirii. În calitate de chiriarh al locului, Vă rugăm să sprijiniți demersul nostru și să mijlociți la părintele stareț Iustin Dragomir pentru a facilita accesul la WC, o mare necesitate pentru toți care venim permanent la slujbele Mănăstirii Bogdana.

Cu plecăciune,

Un grup de credincioși din Rădăuți care participăm frecvent la slujbele Mănăstirii Bogdana.

Vă mulțumim!”

Iată și răspunsul celor de la Mănăstirea Bogdana:

”Doamne, ajută! Am făcut cunoscut părintelui stareț de la Mănăstirea Bogdana din Rădăuți nemulțumirile dumneavoastră. Acesta este răspunsul sfintiei sale, transmis secretarului Centrului Eparhial:

„1. Toaletele la care se face referire sunt amplasate în parcare, pe axa ușii de intrare si ieșire a bisericii-monument istoric, existând astfel o vizibilitate maximă din partea credincioșilor care frecventează mănăstirea. Considerând nepotrivită această expunere, pentru a crea o oarecare intimitate celor care folosesc grupurile sanitare, ne-am propus să delimităm curtea mănăstirii de spațiul parcării printr-un zid de incintă.

2. Mai mult, spațiul clădirii care adăpostește respectivele toalete nu a fost proiectat și prevăzut cu sistem de încălzire, astfel încât țevile de apă rece din interior, atunci când temperaturile au scăzut, au înghețat și s-au fisurat, făcând practic inutilizabile spațiile respective.

3. Până la remedierea acestor aspecte tehnice, pelerinii și vizitatorii pot utiliza celelalte grupuri sanitare de care dispune mănăstirea.”

Cu încrederea că motivele expuse de părintele stareț răspund sesizării dumneavoastră, vă doresc sărbători binecuvântate!”

Credincioșii din Rădăuți revoltați că nu pot folosi WC-ul de la Mănăstirea Bogdana. Ei s-au adresat IPS Calinic, 5.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.2/10 (5 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava