Comenzi MOPAN Suceava

Credincioșii dintr-o parohie suceveană sunt nemulțumiți că noul preot nu a venit în ultima perioadă la slujbe așa că s-au adresat arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților. ”Sunt o credincioasă din Parohia …., unde ați numit un alt preot în locul preotului …. Acest preot, ……., nu se implică în slujba de zi cu zi. La Canon nu s-a prezentat. A anunțat că va face Sfântul Maslu și iarăși nu s-a prezentat. Pe data 20.03 s-a prezentat alt preot. Și astăzi, de Buna Vestire, credincioșii l-au așteptat în sfânta biserică, dar nu s-a prezentat și nici nu răspunde la telefon. Vă rugam să ne ajutați să avem un preot care să ne reprezinte și pe noi în parohie. Credincioși stau și se întreabă cine îi va împărtăși. Vor fi Săptămâna Deniilor și Slujba de Înviere, dacă nu se va prezenta? Vă rugăm din suflet, ajutați-ne să avem un preot cum trebuie la noi, în Parohia …”, a scris enoriașa.

”Doamne, ajută! Situația parohiei dumneavoastră a fost explicată de părintele protopop astfel: „Pe data de 20.03 părintele ….. a fost plecat cu soția până la Oradea (probabil la tratament n.n.), și a fost înlocuit de părintele Emil Bărboșelu, directorul Departamentului Cimitire din cadrul Centrului Eparhial. În ziua praznicului Bunei Vestiri, în drum spre biserică, părintelui ….. i s-a făcut rău și a ajuns la spitalul din ….. cu tensiunea 9, ulterior fiind transferat la Suceava pentru investigații, motiv pentru care nu a răspuns la telefon decât spre seară. Astăzi a slujit la parastas un părinte pensionar de la ……, iar mâine la Sfânta Liturghie și la înmormântarea de după va sluji din nou același părinte. Aseară am vorbit la telefon cu părintele ….. și este considerabil mai bine cu vocea. Voi încerca luni să aflu mai multe despre starea lui de sănătate, însă nădăjduiesc să fie bine! Din cât îl cunosc eu pe părintele …., este echilibrat și cred că poate face treabă bună și în parohie, dacă este sprijinit.” Aceasta este motivarea părintelui protopop privind absența părintelui …. din parohia dumneavoastră, la care chiar nu am ce să adaug și nici cu ce să îl acuz. Din păcate, condițiile de acum nu ne permit angajarea a câte doi preoți în fiecare parohie din mediul rural, indiferent de numărul credincioșilor, pentru a evita astfel de situații nefericite, având în vedere că nimeni nu alege sau nu își dorește să aibă probleme de sănătate. Până atunci, ne mulțumim cu suplinirea părinților pensionari, cărora le mulțumim! Pace și bucurie!”, i-a răspuns IPS Calinic.

Credincioșii dintr-o parohie suceveană nemulțumiți că noul preot nu vine la serviciu. IPS Calinc: ”În drum spre biserică, părintelui i s-a făcut rău și a ajuns la spital”  , 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava