MOPAN Suceava

Credincioșii ortodocși din județul Suceava vor primi în Noaptea de Înviere Lumina Sfântă de la Ierusalim. Avionul de mici dimensiuni care a adus Lumina Sfîntă de la Ierusalim a aterizat pe Aeroportul Ștefan cel Mare în jurul orei 20.20, fiind întâmpinat de Preasfințitul Damaschin Dorneanul, de primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreședintele Consiliului Județean, Niculai Barbă și de directorul aeroportului Ion Măriuța. Din avion a coborât starețul Mănăstirii ”Sf. Ioan” din Suceava, arhimandritul Serafim Grigoraș și părintele consilier economic al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Lumina Sfîntă a fost împărțită preoților din tot județul, din județele învecinate, dar și din Ucraina, care așteptau la ieșirea din aeroport.

Trebuie spus că Lumina Sfântă a fost adusă pentru prima dată în România, la Suceava, în anul 2009, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. De atunci, Lumina Harică a ajuns la Suceava în fiecare an, cu excepția anului trecut, din motive legate de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.

După ce Lumina Sfântă a fost împărțită preoților din județ, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a spus că toți cei prezenți în această seară pe aeroport au fost martorii unui eveniment deosebit. „După un an de zile, ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie, Lumina Sfîntă, Lumina Învierii, revine pe aeroportul din Suceava. Este o continuitate, dacă ne gîndim că în 2009, la inițiativa președintelui Consiliului Județean, Gheorghe Flutur și cu binecuvînatrea ÎPS Pimen, fie iertat, Lumina Sfîntă venea pentru prima dată în România de la Ierusalim. Acum, sosirea Luminii Sfinte are un simbol aparte. Este, dacă vreți, simbolul revenirii la normalitate. Este Lumina care ne poate uni, ne poate aduce bucurie și încrederea că împreună vom putea înfrînge această pandemie”, a declarat Niculai Barbă.

El a spus că în județul Suceava sunt semnale că pandemia bate în retragere, însă a adăugat că „trebuie să avem în continuare grijă, nu trebuie să lăsăm garda jos, cum se spune, trebuie să avem în continuare grijă în a respecta toate regulile”. ”În aceste zile cînd se prezentatu datele oficiale vedeam că rata de infectare în Suceava este foarte mică și că se poate face mai mult în ceea ce privește vaccinarea. Un Paște fericit tuturor sucevenilor, tuturor celor care ne vizitează în aceste zile Bucovina și care vor lua Lumina Sfîntă adusă de la Iersualim de la bisericile noastre din tot județul”, a încheiat Neculai Barbă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava