MOPAN Suceava

În sala “Ștefan cel Mare“ din cadrul Palatului Administrativ, a avut loc astăzi la inițiativa prefectului județului, Alexandru Moldovan, o ședință de lucru cu reprezentanții asociațiilor crescătorilor de animale din comuna Mitocu Dragomirnei, ai autorităților publice locale și instituțiilor publice cu atribuții în gestionarea procedurii de concesionare a suprafețelor de pășune în vederea întocmirii dosarelor pentru acordarea subvenției APIA. La sedință au participat directorul executiv APIA, Eugen Mogoș, director executiv Haralampie Duțu, al Direcției Agricole, domnul primar Dănuț Solcanu, viceprimar, Rățoi Toader si Codău Anca, șef Serviciul Juridic în cadrul primariei Mitocul Dragomirnei, din partea Institutiei Prefectului reprezentanți de la Serviciul de Fond Funciar și Juridic, la care se adaugă reprezentanții asociațiilor crescătorilor de animale din comuna Mitocu Dragomirnei: Asociația Crescătorilor de Animale “Schitul”, Asociația Crescătorilor de Animale „Hulubiște”, Asociația Crescătorilor de Animale „Mitocaș”, Asociația Crescătorilor de Animale „Hucul”.

În deschiderea ședinței, prefectul a prezentat situația generată de anularea Hotărârii Consiliului Local al comunei Mitocu Dragomirnei nr. 13/2018 privind procedura de închiriere prin licitație publică a pajiștilor proprietate privată a Comunei Mitocu Dragomirnei, prin , prin Sentința nr. 161 din 28.02.2019 a Tribunalului, rămasă definitivă prin Decizia nr. 658 din 24.09.2019 a Curții de Apel Suceava. Moldovan a precizat faptul că, având în vedere obligația consiliilor locale de a elabora amenajamentul pastoral, valabil pentru toate pajiștile permanente aflate pe teritoriul unității administrativ-teritoriale în cauză, a solicitat autorităților publice locale reglementarea acestei situații din luna martie, astfel încât să poată fi elaborată și depusă la termen documentația pentru acordarea subvenției APIA.

Având în vedere termenul limită de depunere a cererilor pentru acordarea subvenției APIA, luând în considerare faptul că, crescătorii de animale de pe raza comunei nu au posibilitatea de a depune documentele în conformitate cu prevederile legale specifice, respectiv O.U.G. 34/2013 privind organizarea, administrarea şi exploatarea pajiştilor permanente şi pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr. 18/1991, precum și dificultățile întâmpinate de către autoritățile locale, s-a solicitat punctul de vedere al APIA Suceava și al Direcției Agricole Suceava.

Directorul executiv APIA a punctat faptul că în vederea obținerii subvenției, crescătorii de animale au posibilitatea de a beneficia de subvenție prin prisma prevederilor art. 9, alin. (2) din O.U.G. nr. 43/20103, și a indicat etapele procedurale necesar a fi respectate.

Având în vedere că amenajamentul pastoral al comunei nu a fost reactualizat, pentru a permite autorităților publice locale inițierea demersurilor legale în vederea adoptării unor hotărâri de consiliu local și încheierii de contracte de închiriere prin atribuire directă cu crescătorii de animale care au depus cereri în acest sens, directorul Direcției Agricole Suceava și-a oferit sprijinul, ca împreună cu specialiștii din cadrul instituției ce o reprezintă, să reactualizeze amenajamentul pastoral pentru pajiștile respective.

Prefectul județului a subliniat faptul că scopul întâlnirii a fost de identificare, împreună cu instituțiile abilitate, și cu sprijinul reprezentanților Primăriei comunei Mitocu Dragomirnei, a unei soluții procedurale și legale, de natură a soluționa problemele crescătorilor de animale din comună.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava