MOPAN Suceava

Prefectura a transmis că potrivit situației întocmită de către DSP Suceava, astăzi, la la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 3.251 de persoane declarate vindecate de noul coronavirus.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19. În ultimele 24 de ore au fost internate in spitalul județean 13 persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate alte trei persoane.

De asemenea, în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 507 de pacienți, și anume 177 de pacienți Covid-19 și 330 pacienti nonCovid,  iar în secția ATI sunt internați un număr de 9 pacienți. În cursul zilei de ieri, în Spitalul Județean erau internați 173 de pacienți infectați cu noul coronavirus. Prefectura a mai transmis că în Spitaluli Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 71 de pacienți Covid și 11 de persoane suspecte de infecție cu Covid- 19.

În această dimineață, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, situația epidemiologică se prezintă astfel:

  • în autoizolare la domiciliu 4222 de persoane
  • în carantină instituționalizată 5 persoane
  • 26042 de persoane ieșite din autoizolare
  • 3.108 de persoane ieșite din carantină instituționalizată.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

Prefectura Suceava a mai transmis că astăzi a fost convocat în ședință extraordinară Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pe ordinea de zi fiind înscrise două teme, una dintre acestea fiind prelucrarea Ordinului Comandantului Acțiunii nr. 77755/ 21.06.2020. În prima parte a ședinței,  au participat reprezentanții Consiliului Județean Suceava, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Spitalului Municipal Rădăuți, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava și Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava.

Astfel, conform ordinului menționat, pentru evitarea unor situații în care soluționarea operativă a problemelor apărute este grevată de o serie de factori ce țin de organizare și raportare în dinamică, au fost stabilite o serie de măsuri menite să fluidizeze fluxul informațional- decizional, și anume:

– raportarea, în dinamică, a situațiilor cu potențial de focar, la care sunt în desfășurare anchete epidemiologice / teste, chiar dacă rezultatele nu au fost încă definitivate. Instituțiile cu atribuții în gestionarea situațiilor generate de Covid- 19 vor raporta zilnic, până la ora 8.30, datele către Centrul Județean pentru Coordonarea și Conducerea Intervenției.

– Organizarea bazelor de date astfel încât să existe o monitorizare și analiză permanentă la nivelul zonei de competență, a incidenței cazurilor confirmate cu SARS- CoV- 2, înregistrate la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale.

– Monitorizarea permanentă a gradului de ocupare a locurilor din spitalele de linia 1 și 2 destinate pacienților/ suspecților de Covid-19.

– Analiza, pe baza evoluției situației, în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a soluțiilor pentru gestionarea situației în caz de iminentă aglomerare a spitalelor. Analiza va fi realizată cu implicarea directorilor medicali și coordonatorului desemnat pentru gestionarea situației Covid-19 la nivelul Regiunii de Nord Est.

– Raportarea de urgență și din timp a situațiilor în care este probabilă atingerea capacității de internare disponibilă și la care nu s-au găsit soluții la nivel de județ

– Organizarea bazelor de date astfel încât să existe o monitorizare permanentă a situațiilor la nivel de spital/ operator economic sau instituții ale administrației publice locale/ centre de îngrijire persoane în vârstă/ cu handicap.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava