Creștere cu 40% a numărului de studenți înmatriculați la Facultatea de Inginerie Alimentară
În sesiunile de admitere din 2022, la Facultatea de Inginerie Alimentară -FIA din cadrul Universității <Ștefan cel Mare> din Suceava s-au înregistrat cu aproximativ 40% mai multe înmatriculări față de anul trecut. Anunțul a fost făcut de decanul FIA, profesorul universitar doctor Mircea Oroian, într-o intervenție telefonică la Radio Top. El a arătat că noii studenți sunt din județele Suceava, Neamț și Botoșani, dar și din Republica Moldova și Ucraina.
Întrebat cum explică numărul în creștere al înmatriculărilor, profesorul a răspuns: „Probabil activitățile desfășurate în anul universitar anterior, promovate mai mult pe rețelele sociale, precum și prin mass-media, au fost un liant pentru a atrage candidați la FIA. În plus, avem noroc de faptul că studenții facultății promovează activitățile noastre prin intermediul rețelelor sociale, și încă sunt conectați cu elevii de clasa a XI-a sau a XII-a din liceele de unde au provenit. Este o modalitate foarte bună de a disemina informația, de a disemina ceea ce facem la Facultatea de Inginerie Alimentară. Apoi, anul trecut am avut trei evenimente de amploare care au implicat peste 100 de studenți, iar pe rețelele sociale erau o grămadă de postări de-ale lor, despre prezentări, despre echipe…”.
Mircea Oroian a continuat, spunând: „Pentru noi, evenimentele sunt importante pentru că îi angrenează pe studenți să vadă ce înseamnă industria alimentară. În același timp, evenimentele reprezintă o modalitate foarte bună de a promova oferta educațională pentru anul următor”.