MOPAN Suceava

Prefectura Suceava a transmis că în cursul zilei de astăzi, în județul Suceava sunt 1.351 de cazuri active de infecție Covid-19, în creștere față de ziua de joi, când erau 1.310 de persoane bolnave.

De asemenea, în această dimineață, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului se înregistrează un număr de 6494 de persoane declarate vindecate de coronavirus.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 14 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 35 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 628 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 192 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 112 pacienți sunt în zona tampon și 324 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 192 pacienți diagnosticați Covid-19, 89 prezintă forme medii ale bolii; 35 au forme ușoare, 51 prezintă forme severe și 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția de terapie intensivă, dintre aceștia trei pacienți fiind ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 296 paturi libere din care 27 pentru pacienți Covid-19, 185 în sectorul Non-Covid și 84 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 24 ventilatoare libere din care 6 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 92 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 66918, în ultimele 24 de ore fiind testate 798 de persoane.

Astăzi, în județul Suceava se află în carantină 893 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 480 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 14 au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 10 au câte un caz în evoluție, 41 au sub cinci cazuri în evoluție, 25 au sub zece cazuri în evoluție iar 24 au peste zece cazuri în evoluție.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava